Szerző: roberto

2002. június 7. 09:11

Beágyazott Linux-kompatibilitás a Dán Királyi Flottánál

[LynuxWorks] A kaliforniai székhelyű, beágyazott megoldásokkal foglalkozó LynuxWorks Inc. tegnapelőtt jelentette be, hogy a Dán Királyi Flotta a cég valósidejű technológián alapuló LynxOS nevű operációs rendszerét választotta parancsnoki és kommunikációs rendszereinek frissítéséhez. A hírek szerint a LynxOS volt az egyetlen olyan operációs rendszer, amely megfelelt a flotta igényeinek. A választási szempontok között szerepelt a Linux-alapú szoftverekkel (többek közt a dán flotta MÄK nevű szimulációs rendszerével) való kompatibilitás is. Az új LynxOS 4.0 újdonságai közül pedig a legfontosabb talán épp a Linuxra fordított binárisok támogatása volt.

Dán zászló[LynuxWorks] A kaliforniai székhelyű, beágyazott megoldásokkal foglalkozó LynuxWorks Inc. tegnapelőtt jelentette be, hogy a Dán Királyi Flotta a cég valósidejű technológián alapuló LynxOS nevű operációs rendszerét választotta parancsnoki és kommunikációs rendszereinek frissítéséhez. A hírek szerint a LynxOS volt az egyetlen olyan operációs rendszer, amely megfelelt a flotta igényeinek. A választási szempontok között szerepelt a Linux-alapú szoftverekkel (többek közt a dán flotta MÄK nevű szimulációs rendszerével) való kompatibilitás is. Az új LynxOS 4.0 újdonságai közül pedig a legfontosabb talán épp a Linuxra fordított binárisok támogatása volt.

További feltétel volt a beágyazott Java/C/C++ alkalmazások támogatása, a nagyfokú stabilitás, ugyanakkor a szoftver meg kellett hogy feleljen a DO-178B repülőelektroniai előírás által támasztott követelményeknek is. Gerry Winckler, a LynuxWorks EMEA térségbeli vezetője elmondta, hogy a dán döntés jól demonstrálja cége irányelveinek hatékonyságát, a LynuxWorks termékei készítése során magas minőségi mércét állít, a stabilitásra és az ipari szabványok előírásainak betartására helyezi a hangsúlyt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról