:

Szerző: Barna József

2002. június 6. 16:45

Az Oracle a várakozásoknak megfelelő eredményekre számít

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
[WSJ] Az Oracle elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison tegnap egy rendezvény alkalmával elmondta, hogy cége nem tervez profitfigyelmeztetést kiadni. A vezető azokat az utóbbi időben szárnyra kapott spekulációkat igyekezett cáfolni, melyek szerint a vállalat nem lesz képes elérni a negyedik pénzügyi negyedéves célkitűzéseit.

Egy linuxos rendezvény alkalmával Ellison kérdésekre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy az Oracle abban az esetben kényszerült volna figyelmeztetés kiadására, ha a részvényenkénti nyereség 12 cent alá esett volna. A pozitív hír hatására a cég értékpapírjainak árfolyama 11%-kal emelkedett tegnap és a rendes kereskedésben 84 centtel magasabban, 8,66 dolláron zárt.

Az Oracle a negyedik pénzügyi negyedévet pénteken zárta le. Egyes elemzők szerint azonban a negyedéves forgalom gyengébben alakult a vártnál, ami miatt többen hajlottak arra, hogy a cég nem lesz képes tartani korábbi nyereségelőrejelzését a jelenlegi lanyha vállalati költések mellett.

A Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők 12 centes részvényenkénti nyereséget várnak az Oracle-től, míg egy évvel ezelőtt a cég 15 centes EPS-ről számolt be. A negyedéves pénzügyi eredményeket június 18-án hozza nyilvánosságra a cég.

Ellison továbbá tagadta azokat a spekulációkat is, melyek szerint nagyszabású leépítések lennének várhatóak a cégnél. Miután ugyanis az Oracle a múlt hét végén 200 szoftvermérnököt elbocsátott az alkalmazásfejlesztési üzletág átszervezése miatt, a Lehman Brothers egyik elemzője hétfőn jelezte, az elkövetkező hetekben jelentős mértékű leépítés várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.