Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 6. 13:16

TV-tunerrel ellátott GeForce4 MX 440 chipes kártyát mutatott be az MSI

Az MSI a Computex kiállításon mutatta be TV440-VTP névre hallgató grafikus kártyáját, amely az NVIDIA GeForce4 MX 440 chipre épül és TV-tunert is tartalmaz.

Az MSI a Computex kiállításon mutatta be TV440-VTP névre hallgató grafikus kártyáját, amely az NVIDIA GeForce4 MX 440 chipre épül és TV-tunert is tartalmaz.

A kártyához természetesen távirányító és bőséges szoftvermelléklet is jár. A gyártó állítása szerint az MSI TV440-VTP valós időben képes a műsorokat MPEG-1, MPEG-2, illetve MPEG-4 formátumban rögzíteni. A mellékelt szoftver segítségével lehetőség adódik időzített felvételre és a "time shifting" funkció használatára is.

A time shifting a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználó az éppen nézett műsort visszatekerheti, egy adott jelenetet akár többször is megnézhet, majd ott folytathatja a TV-zést, ahol abbahagyta, ugyanis miközben a felhasználó az ismétlést nézi, az MSI TV440-VTD a műsort valós időben a merevlemezre rögzíti. Ezt a funkciót az ATi All-in-Wonder kártyák tulajdonosai már jól ismerhetik.

A 64 MByte DDR SDRAM-mal szerelt kártyán az MSI által közzétett adatok és előzetes fotók tanúsága szerint két VGA-kimenet mellett egy antennacsatlakozó, valamint video kimenet és bemenet is található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról