Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A tajvani kormány is hátat fordít a Microsoftnak

roberto, 2002. június 05. 19:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[ZDNet] A ZDNet hírei szerint a tajvani kormány egy nyílt forráskódú programokat támogató projekt beindítását tervezi. A projekt segítségével a Tajvani Központi Hírügynökség szerint az ország évente mintegy 300 millió dollárnyi licencdíj Microsoftnak történő kifizetésétől kímélné meg magát. Az államilag támogatott tervek közt szerepel többek közt az irodai programok fejlesztésének támogatása is.

Microsoft[ZDNet] A ZDNet hírei szerint a tajvani kormány egy nyílt forráskódú programokat támogató projekt beindítását tervezi. A projekt segítségével a Tajvani Központi Hírügynökség szerint az ország évente mintegy 300 millió dollárnyi licencdíj Microsoftnak történő kifizetésétől kímélné meg magát. Az államilag támogatott tervek közt szerepel többek közt az irodai programok fejlesztésének támogatása is.

A kormányzat egyébként alig egy hónapja (május elején) vizsgálatot kezdeményezett a Microsoft ellen, és arra keresi a választ, hogy a szoftveróriás nem élt-e vissza piaci dominanciájával, amikor megemelte termékeinek árát. Bizonyos kormányzati körök szerint az ország nem lépett fel hatékonyan a Microsoft szoftvermonopóliuma ellen.

Egy 2000 végén készült tajvani felmérés szerint csak az állami szektorban (kormányzat, oktatási intézmények, stb.) körülbelül 1,23 millió PC legális szoftverellátását kell megoldani.

A közeljövőben beinduló állami projekt képzési programokat is tartalmaz, a hírek szerint hat nagyobb oktatási központban fognak nyílt forráskódú programok fejlesztésére képes szakemberekkel foglalkozni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.