Szerző: Barna József

2002. június 5. 19:43

Az FIC forgalmazza az első Radeon IGP-re épülő alaplapot

A kanadai ATI Technologies a jelenleg is zajló Computex 2002 kiállítás alkalmából ma jelentette be, hogy a First International Computer (FIC) a világon elsőként megkezdte az ATI Radeon IGP-vel szerelt alaplapok forgalmazását. Az AT31 Fusion típusjelzéssel ellátott termék AMD Athlon és Duron processzorok fogadására alkalmas.

[HWSW] A kanadai ATI Technologies a jelenleg is zajló Computex 2002 kiállítás alkalmából ma jelentette be, hogy a First International Computer (FIC) a világon elsőként megkezdte az ATI Radeon IGP-vel szerelt alaplapok forgalmazását. Az AT31 Fusion típusjelzéssel ellátott termék AMD Athlon és Duron processzorok fogadására alkalmas.


Az AT31 Fusion túlvilági fényben (Fotó: Tom's Hardware)

Az alaplap north bridge-ét a Radeon IGP 320 chip adja, mely 64 bites DDR memóriavezérlővel rendelkezik és DDR200/266 szabványnak megfelelő memóriamodulok kezelésére képes. Az chipbe integrált grafikus vezérlő egy Radeon 7000, amely a korábban Radeon VE néven ismert chip feltehetően egy pixel pipeline-nal megtoldott változatára épül, mely -- amint az ismert -- nem tartalmaz hardveres T&L motort. A chip említésre méltó jellemzői:

  • 1,6 Gigatexel/sec fill rate
  • Hyper-Z technológia
  • Pixel Tapestry Engine
  • Video Immersion DVD-lejátszást támogató technológia
  • HydraVision többmonitoros technológia
  • PowerPlay energiatakarékos funkciók
  • tv-kimenet támogatás

Az AT31 Fusion south bridge-e a VIA 686B, ám egyelőre a lap további specifikációi és fogyasztói ára nem ismert. Az ATI-val kötött széleskörű megállapodásához híven az FIC tervezi Pentium 4-hez készült Radeon-alaplapok piacra dobását is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról