Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 5. 15:11

A Fujitsu elkészült első 90 nanométeres csíkszélességű chipjeivel

A Fujitsu Microelectronics America Inc. bejelentette, hogy megkezdte 90 nanométeres (0,09 mikronos) csíkszélességű félvezetők prototípusainak gyártását

A Fujitsu Microelectronics America Inc. bejelentette, hogy megkezdte 90 nanométeres (0,09 mikronos) csíkszélességű félvezetők prototípusainak gyártását

A vállalat közleménye szerint mitegy 700 millió dollárt szán a 90 nanométeres technológia kifejlesztésére. Az új technológiával készülő alkatrészeket elsősorban nagy teljesítményű szerverekben, hálózati eszközökben, tárolórendszerekben és fogyasztói termékekben alkalmazzák majd -- mondta Shigeru Fujii, az FMA alelnöke.

"Partnereinkkel együtt megkezdtük a 90 nanométeres csíkszélességű alkatrészek tervezését és fejlesztésér" -- mondta Fujii. "Az új technológia bevezetését új segédeszközök és szerszámok megjelenésé kíséri, ezért ügyfeleink könnyen és hatékonyan térhetnek át a 90 nanométeres csíkszélességre."

A Fujitsu első 90 nanométeres csíkszélességgel készülő prototípus-áramkörei a vállalat Akiruno Technológiai Központjában készültek, Japánban. A cég jelenleg új ASIC (application specific integrated circuit) tervezőeszközöket fejleszt, amelyek 1,0-1,2 Voltos magfeszültséget, 1,8-2,5 Voltos I/O feszültséget, nagy sebességű és sűrűségű memóriát támogatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról