:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 5. 14:23

Új generációs nForce alaplapok a Computexen

A jelenleg is zajló Computex kiállításon számos alaplapgyártó kiállította az NVIDIA következő generációs nForce chipkészletére épülő termékeit.

A jelenleg is zajló Computex kiállításon számos alaplapgyártó kiállította az NVIDIA következő generációs nForce chipkészletére épülő termékeit.


ASUS A7N8X

MSI N18 Ultra-ABIL

Chaintech Apogee 7NJS

Leadtek K7NCR18D

Shuttle E7n820D

Bár az NVIDIA hivatalos bejelentése egyelőre még várat magára, nem hivatalos forrásból származó információk szerint a "Crush18" chipkészlet northbridge chipje (IGP) a következő tulajdonságokkal rendelkezik majd:

  • integrált GeForce4 MX grafikus mag (250 MHz)
  • DDR333 és DDR400 SDRAM támogatás
  • AGP8X felület

A southbridge (MCP) állítólag két változatban készül, az egyikben USB1.1, ATA/133 és Ethernet vezérlő lesz, a másikban azonban USB2.0, ATA/133, két Ethernet és FireFire-kontroller is helyet kap a Dolby Digital 5.1 kompatibilis audiovezérlő mellett.

Az NVIDIA a hírek szerint júliusban kezdi meg az első "Crush18" chipkészletek szállítását, az első alaplapok peig várhatóan augusztusban jelennek meg a boltokban. A Computex kiállításon Crush18-alapú alaplapot állított ki az Asustek (A7N8X), az MSI (N18 Ultra-ABIL), a Chaintech (APOGEE 7NJS), a Leadtek (K7nCR18D) és a Shuttle (E7N820D).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.