:

Szerző: Barna József

2002. június 4. 21:14

Csendes processzorhűtőket mutatott be a Coolink

A hazánkban is népszerű tajvani Coolink nemrég új processzorhűtő-családot jelentett be COOL Breeze Series néven. A rendkívül jó hatékonysággal hidegre tenni képes korábbi Coolink-hűtők által keltett nagy zaj helyett az új hűtőkön a ventilátorok halkan duruzsolnak a processzor felett, állítja a gyártó. A COOL Breeze sorozat egyelőre négy tagot számlál, melyek mindegyike Socket 7/370/462 foglalatba illeszkedő processzorok hűtésére alkalmas (a Pentium 4-hez készült változatok is hamarosan napvilágot látnak).

[HWSW] A hazánkban is népszerű tajvani Coolink nemrég új processzorhűtő-családot jelentett be COOL Breeze Series néven. A rendkívül jó hatékonysággal hidegre tenni képes korábbi Coolink-hűtők által keltett nagy zaj helyett az új hűtőkön a ventilátorok halkan duruzsolnak a processzor felett, állítja a gyártó. A COOL Breeze sorozat egyelőre négy tagot számlál, melyek mindegyike Socket 7/370/462 foglalatba illeszkedő processzorok hűtésére alkalmas (a Pentium 4-hez készült változatok is hamarosan napvilágot látnak).


A korábbi modellektől a COOL H2TwinBreeze (H2TB), COOL H1TwinBreeze (H1TB), COOL U1Breeze2 (U1B2) és a COOL U1Breeze (U1B) elsősorban az alacsonyabb fordulatszámmal forgó ventilátorok alkalmazása révén különbözik. Míg egyes Coolink-hűtőkön 7000 vagy 5400 rpm-mel pörögtek a lapátok, addig a COOL Breeze hűtők mindegyikén 3200 fordulatot tesznek percenként. Ennek köszönhetően a H2TB zaját sikerült 30 dB-A alá, míg három modell, a H1TB, U1B2 és U1B esetében egészen 25,2 dB-A-ig csökkenteni. A hűtők többsége azonban még így is alkalmas akár Athlon XP 2200+ processzorok hűtésére is.

A COOL Breeze sorozat tagjai egyelőre csak a Távol-Keleten kaphatóak, ám a magyarországi forgalmazó tájékoztatása szerint hamarosan hazánkban is megjelennek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 22:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.