:

Szerző: Barna József

2002. június 4. 19:56

Az AT&T érdeklődik a KPNQwest európai hálózata iránt

[WSJ] A KPNQwest tegnap megerősítette, hogy az egyesült államokbeli telekommunikációs óriás AT&T tárgyalásokat folytat a csődbe jutott holland cég egyes vagyontárgyainak felvásárlásáról, adta hírül tegnap a The Wall Street Journal . A lap értesülései szerint az AT&T korábban kész lett volna a nehézségekkel küzdő adatszolgáltató vállalat egészének felvásárlására is, ám miután az a múlt hét péntekén csődöt jelentett, az AT&T kihátrált a tárgyalóteremből és immár csupán a cég Európát behálózó optikai hálózatának egy részére tartana igényt.

[WSJ] A KPNQwest tegnap megerősítette, hogy az egyesült államokbeli telekommunikációs óriás AT&T tárgyalásokat folytat a csődbe jutott holland cég egyes vagyontárgyainak felvásárlásáról, adta hírül tegnap a The Wall Street Journal. A lap értesülései szerint az AT&T korábban kész lett volna a nehézségekkel küzdő adatszolgáltató vállalat egészének felvásárlására is, ám miután az a múlt hét péntekén csődöt jelentett, az AT&T kihátrált a tárgyalóteremből és immár csupán a cég Európát behálózó optikai hálózatának egy részére tartana igényt.

Elemzők szerint az AT&T elsősorban az európai terjeszkedés biztosítása okán érdeklődik a KPNQwest által kiépített, egész Európát behálózó optikai hálózat iránt. Állítólag az amerikai cég csődközelbe jutott hálózati szolgáltató vállalatok vagyontárgyainak megvásárlásával igyekszik saját európai hálózatát kiépíteni, miután korábban a BT Grouppal létrehozott közös vállalat égisze alatt sikertelenül próbálkozott egy tengerentúli expanzióval.

A gazdasági lap értesülései szerint az AT&T még múlt héten egy 200 millió dolláros ajánlatot tett a teljes vállalat felvásárlására. Ugyanakkor elemzők szerint a KPNQwest páneurópai hálózatának értéke akkor még a 300 millió eurót is elérte. A csődeljárás után valószínű, hogy a hálózat igen nyomott áron részletekben kerül értékesítésre.

Egyben a holland cég hitelezői jelenleg véglegesítik a KPNQwest tulajdonában lévő kelet-európai érdekeltségek értékesítését egy nem megnevezett bank által vezetett konzorcium részére. Az eladásból 50 millió dolláros bevételre számítanak, melyet a cég hitelezői bankjai kapnak meg.

A KPNQwest értékpapírjainak kereskedését pénteken felfüggesztették az amszterdami börzén, ám tegnap a részvények értéke 70%-kal 9 európai centre zuhant. A cég piaci értéke a jelenlegi árfolyamon 5 millió euró körül alakul, míg alig két évvel ezelőtt a telekom-konjunktúra idején 42 milliárd(!) euróra is rúgott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.