:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 4. 09:49

Nem lesz állami támogatás az interneteléréshez

[HWSW - sajtókörkép] Elsősorban a Hírközlési Törvény módosításával, a távközlési liberalizáció felgyorsításával kívánja megfékezni az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az internetelérés júlistól várható drasztikus költségnövekedését -- adta hírül az Index , a minisztérium tegnapi satótjékoztatójára hivatkozva. Kovács Kálmán miniszter nem tartaná jó ötletnek az állami kompenzációt, mivel ez nem ösztönzi a szolgáltatókat olcsóbb megoldások kidolgozására.

[HWSW - sajtókörkép] Elsősorban a Hírközlési Törvény módosításával, a távközlési liberalizáció felgyorsításával kívánja megfékezni az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az internetelérés júlistól várható drasztikus költségnövekedését -- adta hírül az Index, a minisztérium tegnapi satótjékoztatójára hivatkozva. Kovács Kálmán miniszter nem tartaná jó ötletnek az állami kompenzációt, mivel ez nem ösztönzi a szolgáltatókat olcsóbb megoldások kidolgozására.

A minisztérium 60-80 milliárd forintot szán ebben az évben különböző pályázatokra, támogatásokra, ám a pótköltségvetés elkészítéséig nem lehet pontosan tudni, mekkora keretből gazdálkodhat az intézmény -- tájékoztat a Népszabadság mai cikke. A lap beszámolt arról is, hogy az IHM megkezdte azoknak az informatikai programoknak a jogi felülvizsgálatát, melyek ebben az évben költségvetési kötelelezettséget jelentenek a tárcának. A jogszerűségi, majd szakmai vizsgálatoktól remélik, hogy erre az évre valamennyi pénz még felszabadul, mivel az Informatikai Kormánybiztosságnál (IKB) már nincs felhasználható szabad keret.

Idén sem hirdetik meg a harmadik generációs mobiltendert -- tájékoztat a Kormányzati Portál. A minisztérium álláspontja szerint -- mely egybecseng Stumpf István idén márciusban adott nyilatkozatával -- a lakosság részéről nem mutatkozik fizetőképes kereslet a szolgáltatás igénybevételére, s maga a technológia sem bizonyította be, hogy a jövő legjobb megoldását kínálná.

Bemutatták a minisztérium két új államtitkárát is. Csepeli György (56) lett az IHM politikai államtitkára. Csepeli szociálpszichológus, az információs társadalom szociológiai és szociálpszichológiai problémáinak kutatója. 1995-ben részt vett az első Nemzeti Informatikai Stratégia kidolgozásában. Dr. Rácz Zsolt (36) közigazgatási államtitkárként tevékenykedik majd. Rácz jogász, a magyar hírközlési piac szabályozásával kapcsolatos kérdések vizsgálatával foglalkozott, 1993-95 között közreműködött a helyi koncessziós pályázatok kiírásában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.