Szerző: Barna József

2002. június 3. 23:55

Computex: új mobil grafikus processzort jelentett be az S3 Graphics

A ma megnyílt Computex 2002 szakmai kiállításon jelentette be az S3 Graphics új mobil grafikus megoldását, mely a hangzatos AlphaChrome néven kerül forgalomba. A cég állítása szerint az új mobil megoldás nagyobb teljesítményt nyújt, mint az ATI Radeon 7500 chipje.

[HWSW] A ma megnyílt Computex 2002 szakmai kiállításon jelentette be az S3 Graphics új mobil grafikus megoldását, mely a hangzatos AlphaChrome néven kerül forgalomba. A cég állítása szerint az új mobil megoldás nagyobb teljesítményt nyújt, mint az ATI Radeon 7500 chipje.

Ezt az állítást azonban sem a specifikációk részletezésével, sem pedig tesztprogramok eredményeinek közzétételével nem igyekezett alátámasztani a VIA tulajdonában lévő cég. Egyelőre csupán annyi tudható az alacsony fogyasztású AlphaChrome chipről, hogy 128 bites DDR memóriavezérlővel és többfutószalagos, multitextúrázásra képes renderelő egységgel rendelkezik, valamint támogatja az S3 DuoView technológiáját.

A jelenleg tesztgyártás alatt lévő termék többféle tokozásban lesz hozzáférhető. SMA (shared memory architecture), DDR333 memóriát támogató north bridge-be integrált változata, az AlphaCrhome333 a belépő szintű noteszgépek piacán lehet népszerű. A jövőben azonban az S3 Graphics tervezi chipre integrált 16, 32 vagy 64 Mbyte memóriával, MCM és MPM tokozásban is forgalmazni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról