:

Szerző: Barna József

2002. június 2. 19:48

Az Albatron bejelentette NVIDIA GeForce4 Ti chipes videokártyáit

A számos szempontból ígéretes újdonsült piaci szereplőnek számító tajvani Albatron Technologies nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte első videokártyáinak szállítását. Kevéssel azután, hogy a cég piacra dobta az alsó árkategóriás szegmensbe tartozó NVIDIA GeForce4 MX440 és 420 chipes megoldásait, a hétvégén beszámolt a teljes GeForce4 Ti sorozatra épülő kártyáinak elérhetőségéről.

[HWSW] A számos szempontból ígéretes újdonsült piaci szereplőnek számító tajvani Albatron Technologies nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte első videokártyáinak szállítását. Kevéssel azután, hogy a cég piacra dobta az alsó árkategóriás szegmensbe tartozó NVIDIA GeForce4 MX440 és 420 chipes megoldásait, a hétvégén beszámolt a teljes GeForce4 Ti sorozatra épülő kártyáinak elérhetőségéről.


Az Albatron MX440

Információink szerint az Albatron által forgalmazott GeForce4 Ti4200, 4400 és 4600 modellek mindenben megfelelnek az NVIDIA referenciadesignjának, így elsősorban vonzó árukkal kelthetik fel a vásárlók érdeklődését. A dobozos kártyákhoz extraként jár a Albatron DVD szoftveres DVD-lejátszó program és a Serious Sam, valamint a Motocross teljes verziós játék.

Az Albatron Technology 1984-ben alakult, ám egészen mostanáig kizárólag multimédiás monitorokat, megjelenítőket és kivetítőket forgalmazott. Tavaly csatlakozott a céghez a világ egyik legnagyobb alaplapgyártó cégének, a Gigabyte-nak az egyik alapítója, Jack Ko (2002-től vezérigazgató), aki úgy döntött, tehetséges mérnököket maga köré gyűjtve létrehoz egy, a felhasználók igényeit szem előtt tartó, egyedi termékekkel jelentkező újabb vállalatot, és újra ringbe száll az igen kiélezett alaplappiacon.

A piacon újoncnak számító cég képviselői elmondták, hogy még május folyamán 7-8 alaplapot dobnak piacra Intel és AMD processzorokhoz, és ezek többsége szintén a barkácsolásra hajlamos otthoni felhasználók igényeihez lesz igazítva. A vállalat tervei között szerepel további videokártya-modellek megjelentetése is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.