:

Szerző: Barna József

2002. június 1. 14:26

Full extrás Pentium 4 alaplapot jelentett be a VIA

A tajvani VIA Technologies bejelentette, hogy a cég VPSD divíziójának kínálatában már kapható a VIA P4X333 alaplapi lapkakészletre épülő VIA P4PB Pro alaplap, amely már támogatja az 533 MHz-es rendszerbuszt igénylő Pentium 4 processzorokat is. A lap a VIA által támogatott legújabb technológiák garmadáját vonultatja fel.

[HWSW] A tajvani VIA Technologies bejelentette, hogy a cég VPSD divíziójának kínálatában már kapható a VIA P4X333 alaplapi lapkakészletre épülő VIA P4PB Pro alaplap, amely már támogatja az 533 MHz-es rendszerbuszt igénylő Pentium 4 processzorokat is. A lap a VIA által támogatott legújabb technológiák garmadáját vonultatja fel.

A P4PB Prón a P4X333 north bridge és a VT8235 south bridge kapott helyet 3 DDR DIMM foglalat , valamint 1 4x AGP, 5 PCI és 1 CNR slot kíséretében. A DIMM foglalatokba összesen 3 Gbyte PC2700 szabványú DDR memória helyezhető, és a lap természetesen támogatja az ATA-133 meghajtókat is.

Ezen túlmenően szintén VIA-chipek szolgáltatják 10/100 Mbites hálózati kapcsolatot, az IEEE1394-vezérlőt, valamint a hatcsatornás hangzást. Ez utóbbi maximális élvezetéhez jár a termékhez egy optikai és SPDIF kimenettel rendelkező bővítőkártya is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.