:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 30. 18:01

Három új Evo asztali gép és egy notebook a HP kínálatában

[Mmd] A HP Compaq Evo termékvonalának

[Mmd] A HP Compaq Evo termékvonalának legfrissebb darabjai tovább folytatják az üzleti számítógépek beszerzésének, üzembehelyezésének és felügyeletének egyszerűsítéséért folytatott hagyományát. A család három új asztali géppel -- Compaq Evo D310, D510 és D510 Ultra-slim -- valamint egy új noteszgéppel, a Compaq Evo N800-nal bővült.

Az elsőként egy éve bemutatkozott Evo termékvonal a komoly igényeket jelentő üzleti és hálózatos telepítésekhez készült. Az Evo asztali és noteszgépei -- iparágvezető újításokkal és rugalmassággal -- lehetővé teszik, hogy a vásárlók saját tempójuknak megfelelően fejlesszék számítástechnikai környezetüket.

"Az Evo családdal a tervek megbízható megvalósításán, a megnövelt közvetlen értékesítésen és a raktárkészlet gyorsabb cserélődésén alapuló kiváló üzleti modellt hoztunk létre" -- mondta Eric Cador, a HP EMEA régió Személyi rendszerek csoportjának vezérigazgatója és alelnöke. "Ugyanakkor megfelelünk a vásárlói igényeknek is, amelyek megbízható, személyre szabott, könnyen felügyelhető technológiai megoldásokat kívánnak meg, melyek növelik a versenyképességet, továbbá hosszú élettartammal és átfogó felügyeleti eszközökkel segítenek csökkenteni a rendszerek összköltségét."

A HP Evo termékcsaládja az innovatív, üzleti célokra készített számítógépek széles választékából áll -- a legmodernebb technikával felszerelt, a növekvő vállalkozásokat kiszolgáló, vagy a bonyolult IT-környezetek felügyeletének elősegítésére tervezett megbízható asztali gépektől a nagy teljesítményt megkívánó, de a mobilitást is értékelő üzleti felhasználóknak létrehozott noteszgépekig.

A HP három új modellel bővítette Compaq Evo asztali PC termékcsaládját: az Evo D510, a D310 és az 510 Ultra-slim egyaránt az IntelR új 845G lapkakészletére és Intel Extreme videorendszerére épül. Ez az integrált grafikus megoldás az elterjedt 32 megabájtos grafikus kártyákkal egyenértékű teljesítményt nyújt, ugyanakkor 4-5-ször gyorsabb, mint a korábbi integrált grafikus termékek.

Az Evo D510 sorozatot a nagyvállalkozások és a nemzetközi vállalatok számára tervezték, hogy maximális stabilitást és felügyelhetőséget, többek között maximum 12 hónapos életciklust és további PC-felügyeleti eszközöket nyújtson a vásárlóknak IT-felügyeletük egyszerűsítése és az összköltség csökkentése érdekében. A sorozat most olyan teljesítménynövelő megoldásokat kínál, mint a DDR memória és az USB 2.0, ami az eredeti USB 1.1-es specifikációhoz képest negyvenszeres sávszélességet jelent.

Az új Evo D510-be opcionálisan beépíthető MultiBay, az a rugalmas tárolótechnológia, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó könnyedén cserélgethesse a különféle külső meghajtókat. A huszonnégyszeres sebességű CD-meghajtót, nyolcszoros sebességű DVD-ROM-t, 20 gigabájtos merevlemezt vagy nyolcszoros sebességű CD-RW-t befogadni képes MultiBay lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy osztozzon meghajtóin más Evo D510 PC-kkel vagy egyes Evo noteszgépekkel, feleslegessé téve ezzel, hogy minden rendszert minden hordozható tárolási opcióval fel kelljen szerelni. Az Evo D510 modellek júniustól lesznek kaphatók.

Az Evo D510 Ultra-slim az Intel Pentium 4-es processzorára és 845G lapkakészletére épül. Az új, ergonomikus kivitelű Ultra-Slim ("extra karcsú") modell 75 százalékkal kisebb, mint az előző asztali PC-generáció, fel van szerelve a MultiPort vezeték nélküli és a MultiBay technológiával, valamint halkabb, mint az eredeti Celeron-verziók -- a zajkibocsátás mértéke 28-ról 19 decibelre csökkent.

Az Evo D310 sorozat minden méretű cég számára a legmodernebb technológiákat alkalmazó és alacsony beszerzési árú asztali PC-ket kínál. Azonnal hozzáférhető akár minitorony, akár fekvő asztali házban, és szintén az Intel 845G lapkakészletével, az Intel Extreme grafikus megoldással, DDR memóriával és USB 2.0-val van felszerelve.

Az Evo N800 noteszgép-családot tervezésekor a megbízhatóság volt az egyik legfontosabb szempont, és a gép a hordozható berendezések piacának legmodernebb eszközeit tartalmazza. A nagyvállalati felhasználók számára tervezett Evo N800c stabil, hosszú életciklusú, stabil platformot nyújt, amelynek tagjai képesek osztozni az egységes, üzem közben cserélhető opcionális kiegészítőkön -- például a rendkívül rugalmas MultiBay meghajtókon vagy a díjnyertes Compaq Multiport technológián. Az Evo N800v kisebb cégek számára ma az egyik legjobb ár/érték arányú berendezést jelenti, 2 050 eurótól induló árával.

A vékony, 3,3 centiméteres Evo N800 noteszgép az új mobil Intel Mobil Pentium 4 processzorral van felszerelve -- és egyéb teljesítménynövelő eszközökkel, mint az ATI Mobility Radeon 7500 grafikus kártya, DDR memória és USB 2.0. Mindezen funkciók egy elegáns, ezüst keretezésű billnetyűzettel, 14 vagy 15 hüvelykes TFT kijelzővel felszerelt fekete házban rejtőznek. A gép súlya a modell és a felszereltség függvényében körülbelül 2,5 kilogramm. Az Evo N800 sorozatban is megtalálható az innovatív MultiPort, ami lehetővé az integrált vezeték nélküli eszközök moduláris módon történő használatát. Az eredmény: kivételes teljesítmény és rugalmasság a Bluetooth és a vezeték nélküli LAN technológiák alkalmazása során.

Az Evo N800 üzembe helyezésének és felügyeletének egyszerűsítéséhez most új dokkolási megoldások kaphatók. A Port Replicator és az Advanced Port Replicator a hagyományos dokkolási megoldásoknál kisebb méretben biztosítják a helyi hálózat-, és külső monitor használatát, ill. nyújtanak két további MultiBay bűvítőhelyet az Advanced Port Replicator esetén. A dokkolási megoldások -- csakúgy, mint az új, nagysebességű USB (2.0) MultiBay-bölcső -- a jövőbeli noteszgép-generációkkal való kompatibilitás szem előtt tartásával készült.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.