Szerző: Barna József

2002. május 29. 17:51

Az Oracle támogatja a Sun Solaris 9 operációs rendszerét

[NetAktív] Az Oracle Corporation bejelentette, hogy támogatja a Solaris 9 Operating Environmentet,a Sun Microsystems UNIX-os operációs rendszerének legújabb változatát.

[NetAktív] Az Oracle Corporation bejelentette, hogy támogatja a Solaris 9 Operating Environmentet,a Sun Microsystems UNIX-os operációs rendszerének legújabb változatát.

A Solaris 9 és az Oracle9i Real Application Clusters technológia optimális együttműködését a Sun Clustering biztosítja, amely egyben lehetővé teszi a SunPlex környezet egyes részeinek erőforrás-felügyeletét, illetve rendszerbe állítását is. Ennek köszönhetően az Oracle adatbázis-kezelőt használó ügyfelek nagyobb teljesítményt élvezhetnek és jobban kihasználhatják erőforrásaikat. További előny, hogy a Solaris 9-kompatibilitása révén az Oracle fürtözési technológiáján alapuló alkalmazások módosítás nélkül futtathatók az új operációs rendszeren. E jellemzőknek köszönhetően a Solaris 9-en futó Oracle9i Real Application Clusters nagyfokú rendelkezésre állást és méretrugalmasságot biztosít alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett.

A Solaris 9 bevezetésével az ügyfelek úgy frissíthetik operációs rendszerüket, hogy emelkedik a szolgáltatás minősége, lényegesen nagyobb lesz a teljesítmény, ugyanakkor semmit sem kell változtatniuk meglevő Oracle-alkalmazásaikon. Az Oracle9i Real Application Clusters segítségével az alkalmazások egyetlen adatbázisként kezelhető fürtön működtethetők. A rendszer a Solaris 9 részét képező Sun Cluster 3.0 5/02 erőforrás-felügyeleti eszközzel támogatja a fürtözött környezet kiszolgálójának jobb kihasználását, a kiszolgáló készenléti átváltása kevesebb, mint egy percet vesz igénybe.

Az Oracle és a Sun régóta fejleszt és támogat közös infrastruktúrákat, hogy megkönnyítse ügyfelei számára a megoldások beszerzését és rendszerbe állítását. Az Oracle és a Sun együttműködésével az ügyfelek könnyen hozzájuthatnak teljeskörű megoldásokhoz és azok támogatásához az Oracle E-Business Suite és az Oracle9i Real Application Clusters hitelesített konfigurációi vagy az Oracle9i adatbázis-kezelő Enterprise Edition változata révén, amelyet minden kiszállított Solaris 9 tartalmaz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról