Szerző: Barna József

2002. május 29. 16:00

A Caldera csökkenteni tudta veszteségeit

[PRNewsWire, Dow Jones] A Caldera International ma hozta nyilvánosságra 2002. április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit.

[PRNewsWire, Dow Jones] A Caldera International ma hozta nyilvánosságra 2002. április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit.

A cég 15,5 millió dolláros bevétel mellett 6,6 millió dolláros, részvényenként 47 centes nettó veszteségről számolt be. Ez enyhe javulást jelent a megelőző negyedévhez képes: a január 31-én lezárult első negyedévben a cég 11 millió dolláros, azaz részvényenként 77 centes veszteségről volt kénytelen beszámolni.

Ransom Love elnök-vezérigazgató az eredmények közzétételekor elmondta: "A még jelenleg is folyamatban lévő költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetően a folyamatos működés költségeit 2,1 millió dollárral, azaz a korábbi negyedévhez képest mintegy 13%-kal tudtuk csökkenteni ebben a negyedévben. Az SCO Divisions felvásárlása óta eltelt négy negyedév során sikerült a negyedéves üzemi költséget több mint 8 millió dollárral, azaz 36 százalékkal mérsékelnünk. Ez azt jelenti, hogy jól haladunk az akvizíció idején elindított hat negyedéves üzemi terv megvalósításával."

A Caldera még 2001 harmadik negyedévében vásárolta fel az SCO Divisionst, aminek hatásai a későbbi negyedévek eredményeiben köszönnek vissza.

A cég egyben elmondta, hogy a július 31-én véget érő harmadik negyedévre 14-15 millió dollár bevételre számít, míg a teljes pénzügyi évre vonatkozó bevételvárakozásait a korábbi 68-72 millió dolláros szintről 60-64 millió dollárra szállította le.

A Caldera értékpapírjai tegnap 25,4%-kal, azaz 17 centtel magasabban, 84 centen zárták a kereskedést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.