Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 28. 15:00

Beépített digitális kamerával rendelkező mobiltelefon bukkant fel az NTT DoCoMo kínálatában

A legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo riválisai már régóta forgalmazzák beépített kamerával rendelkező, képküldésre alkalmas mobiltelefonjaikat, a DoCoMo azonban csak most mutatta be első ilyen készülékét.

HIRDETÉS

A legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo riválisai már régóta forgalmazzák beépített kamerával rendelkező, képküldésre alkalmas mobiltelefonjaikat, a DoCoMo azonban csak most mutatta be első ilyen készülékét.

A Sharp által gyártott, és OEM-megállapodás alapján a DoCoMo által forgalmazott SH251i mobiltelefonba épített digitális kamera vakuval is rendelkezik, így sötétben is lehet vele fényképezni. A 98x49x25 mm méretű mobil két kijelzővel is rendelkezik, az egyik a kamera keresőjeként használható. Az aprócska TFT LCD-k 65 ezer árnyalat megjelenítésére képesek.

A kamera zoomolási lehetőséggel is rendelkezik, a készített képek felbontását, minőségét pedig menüből lehet kiválasztani. 120x120 pixeles fotókból a telefon összesen mintegy 80 darabot képes tárolni, a legnagyobb felbontású (288x652) képekből azonban csak 20-at.

Természetesen a fotókat üzenetként is elküldhetjük, de mielőtt erre sort kerítenénk, elforgathatjuk, vagy díszítésül össszesen 10 különféle keret vagy minta egyikével láthatjuk el. A képeket a készülék képes telefonszámokhoz rendelni, azaz a hívó fél azonosítása nem csak a telefonszámával vagy a nevével, de a képével is megtörténhet.

A 115 grammos SH512i mobiltelefon június 1-én kerül forgalomba, a kiskereskedelmi ára 30 ezer jen, azaz mintegy 63 ezer forint.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.