:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 27. 08:27

Elektronikus könyvtárosok találkozója

Digitális könyvtári kezdeményezések címmel rendezett szakmai konferenciát pénteken az Országos Széchényi Könyvtár MEK Osztálya. A Magyar Elektronikus Könyvtár munkatársainak kezdeményezése a szakma előtti bemutatkozás lehetőségét biztosította a hazai elektronikus könyvtárak számára.

MEK[HWSW] "Digitális könyvtári kezdeményezések" címmel rendezett szakmai konferenciát pénteken az Országos Széchényi Könyvtár MEK Osztálya. A Magyar Elektronikus Könyvtár munkatársainak kezdeményezése a szakma előtti bemutatkozás lehetőségét biztosította a hazai elektronikus könyvtárak számára.

A rendezvényen több előadó ismertette intézménye szolgáltatásait. Így az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztálya, a Széchényi Könyvtár keretein belül működő Magyar Elektronikus Könyvtár, a Neumann-Ház kezdeményezéseként ismert Digitális Irodalmi Akadémia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Elektronikus Könyvtár, a Debreceni Egyetem Digitális könyvtára, a Heves Megyei és a Hódmezővásárhelyi Elektronikus Könyvtár munkatársa is szót kapott. Az előadások anyaga elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület honlapján.

2002. február 14-én hívta életre az Open Society Institute Information Program (Nyílt Társadalom Intézet Információs Program) azt a kezdeményezését, melynek célja a szakcikkekhez való ingyenes hozzáférés biztosítása az interneten. A programot -- melyhez már többszáz kutató és intézmény is csatlakozott -- meghirdette a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás című könyvtári szakfolyóirat is. Az úgynevezett budapesti felhívás magyar nyelvű változata is elérhető az egyesületi honlapon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.