Szerző: roberto

2002. május 24. 19:27

Tesztelhető a Netscape 7.0 első előzetes kiadása

[Netscape, MozillaQuest] Megjelent a Netscape 7.0 első előzetes kiadása. A böngésző alapos frissítésen esett át, ugyanis a 6.2.x-es verziók alapjául a nyílt forráskódú Mozilla 0.9.4-es változata szolgált, míg az új, 7-es széria alapja a Mozilla 1.0 lesz, a most kiadott Netscape 7.0pre1 a Mozilla 1.0 második előzetes kiadására, az 1.0rc2-re épül.

Netscape[Netscape, MozillaQuest] Megjelent a Netscape 7.0 első előzetes kiadása. A böngésző alapos frissítésen esett át, ugyanis a 6.2.x-es verziók alapjául a nyílt forráskódú Mozilla 0.9.4-es változata szolgált, míg az új, 7-es széria alapja a Mozilla 1.0 lesz, a most kiadott Netscape 7.0pre1 a Mozilla 1.0 második előzetes kiadására, az 1.0rc2-re épül. A Netscape 7.0 újdonságai jórészt a friss Mozillára való átállásból fakadnak, a legfontosabb új lehetőség talán a többablakos böngészés, de nem láthatták a Netscape 6 felhasználói eddig a site ikonokat és a letöltéskezelőt sem. Szintén friss lehetőség a fájl menüből előhívható nyomtatási kép funkció, vagy a kijelölt szövegrészre való rákeresés a weben (Click to Search). A Mozilla felhasználói természetesen ezeket a funkciókat már hónapok óta használják nagy megelégedéssel.

A tegnapelőtt kiadott program Windowsra, Linuxra és MacOS-re fordított változatai az ftp.netscape.com-ról tölthetőek le.

a címlapról