:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 24. 16:03

Hua Ching néven forgalmazza olcsó alaplapjait az Asustek

A világ legnagyobb alaplapgyártói közé tartozó tajvani Asustek hamarosan piacra dobja olcsó alaplapjait, amelyet a Hua Ching nevű leányvállalatán keresztül értékesít majd, elsősorban Kínában és a távol-keleten.

A világ legnagyobb alaplapgyártói közé tartozó tajvani Asustek hamarosan piacra dobja olcsó alaplapjait, amelyet a "Hua Ching" nevű leányvállalatán keresztül értékesít majd, elsősorban Kínában és a távol-keleten.

A "Hua Ching" nevű vállalatot Hsu Shih-csang vezeti majd, aki jelenleg az Asustek kínai részlegének igazgatója. Az újonnan létrejövő cég elnöke pedig Wu Csai-cseng lehet, aki a PC Chips kutatás-fejlesztési részlegének alelnöke volt.

A Hua Ching a június eleji Computex kiállításon mutatja be első termékeit, amelyek várhatóan a nyár végén (július-augusztus körül) kerülnek piacra. A vállalat havonta mintegy 150 ezer alaplap eladását tűzte ki célul és még ebben az évben nyereséget termel majd -- vélik a vezetők.

Hsu Shih-csang elmondta, hogy aligha valószínű, hogy a Hua Ching olyan chipkészletekre építsen alaplapot, amelyek nem rendelkeznek az Intel licencével, azonban kategorikusan semmit sem zárt ki, mondván: a vállalat minden lehetőséget megvizsgál és azután döntenek arról, milyen termékekkel jelenjen meg a piacon.

Az Asustek piaci részesedését az utóbbi időben nemcsak az alacsony árairól ismert ECS fenyegette, hanem az MSI is. Mivel az alaplapgyártóknak a 2000-es év vége óta piaci túlkínálattal kell szembenénziük, intenzív árverseny alakult ki a gyártók között. Johnny Shih, az Asustek igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy egy olcsó termékekről ismert márkanév lehet, hogy rossz hatással lesz a cég ázsiójára, azonban sokkal nagyobb kárt okozna, ha az ASUS márkenevű alaplapokat kellene olcsón adni.

Az újonnan létrehozott leányvállalat révén az Asustek nemcsak a piaci részesedését növelné, hanem egyben arra is számít, hogy a felső kategóriás alaplapjait nem kell áron alul adnia ahhoz, hogy felvehesse a versenyt az ECS nyomott áraival.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.