Szerző: Barna József

2002. május 24. 15:07

A Soltek is belép a videokártyák piacára

A korábban kizárólag alaplapokat gyártó és forgalmazó tajvani Soltek ma jelentette be, hogy a jövőben videokártyákat is piacra kíván dobni. A cég induló kínálatában NVIDIA grafikus processzorra épülő termékek találhatók, melyek a nyilvánosság előtt először a jövő hónapban Taipeiben megrendezésre kerülő Computex 2002 kiállításon lesznek láthatóak.

[HWSW] A korábban kizárólag alaplapokat gyártó és forgalmazó tajvani Soltek ma jelentette be, hogy a jövőben videokártyákat is piacra kíván dobni. A cég induló kínálatában NVIDIA grafikus processzorra épülő termékek találhatók, melyek a nyilvánosság előtt először a jövő hónapban Taipeiben megrendezésre kerülő Computex 2002 kiállításon lesznek láthatóak.


A legerősebb Glacier Silver, a GeForce4 Ti4400

A Soltek Glacier Silver termékcsaládjában egyelőre öt modell szerepel: a Soltek GeForce 4 Ti4400, GeForce 4 MX 440, GeForce 4 MX 420, GeForce 2 MX 200 és a már korszerűnek egyáltalán nem mondható Soltek TNT2 M64. A birtokunkba jutott előzetes specifikációk szerint az összes modell az NVIDIA-referenciaajánlás szerinti órajelen működik. Érdekesség azonban, hogy a Glacier Silver sorozat tagjainak mindegyike a szintén tajvani Triplex által kifejlesztett ezüstszínű nyákhoz kísértetiesen hasonló áramköri lapon kapott helyet.

Amint további részleteket megtudunk a Soltek szerepvállalásáról, ambícióiról a videokártyák piacán, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról