Szerző: Barna József

2002. május 24. 11:34

A piaci újonc Albatron megjelentette első videokártyáit

A számos szempontból ígéretes újdonsült piaci szereplőnek számító tajvani Albatron Technologies nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte első videokártyáinak szállítását. Egyelőre a cég kínálatában az alsó árkategóriás szegmensbe tartozó NVIDIA GeForce4 MX440 és 420 chipes termékek szerepelnek.

[HWSW] A számos szempontból ígéretes újdonsült piaci szereplőnek számító tajvani Albatron Technologies nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte első videokártyáinak szállítását. Egyelőre a cég kínálatában az alsó árkategóriás szegmensbe tartozó NVIDIA GeForce4 MX440 és 420 chipes termékek szerepelnek.

A nem igazán körmönfont névadási elvek mentén elkeresztelt Albatron MX440 kártyán a grafikus chip 275 MHz-en, míg a 64 Mbtye 5 ns-os DDR SDRAM 400 MHz-en fut. Amint azt már a GeForce4 MX chipes termékektől megszokhattuk, az Albatron kártyája is támogatja az nView többmegjelenítős technológiát, a korábbi NVIDIA-chipeknél fejlettebb videolejátszási képességeket, valamint a Lightspeed Memory Architecture II sávszélesség-csökkentő és nVIDIA Accuview Antialiasing technológiát.

A dobozos verzióhoz extraként jár a Albatron DVD szoftveres DVD-lejátszó program és a Serious Sam, valamint a Motocross teljes verziós játék.

Az Albatron Technology 1984-ben alakult, ám egészen mostanáig kizárólag multimédiás monitorokat, megjelenítőket és kivetítőket forgalmazott. Tavaly csatlakozott a céghez a világ egyik legnagyobb alaplapgyártó cégének, a Gigabyte-nak az egyik alapítója, Jack Ko (2002-től vezérigazgató), aki úgy döntött, tehetséges mérnököket maga köré gyűjtve létrehoz egy, a felhasználók igényeit szem előtt tartó, egyedi termékekkel jelentkező újabb vállalatot, és újra ringbe száll az igen kiélezett alaplappiacon.

A piacon újoncnak számító cég képviselői elmondták, hogy még május folyamán 7-8 alaplapot dobnak piacra Intel és AMD processzorokhoz, és ezek többsége szintén a barkácsolásra hajlamos otthoni felhasználók igényeihez lesz igazítva. A vállalat további tervei között szerepel új videokártya-modellek megjelentetése is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról