Szerző: Ady Krisztián

2002. május 23. 02:03

Háromszor nagyobb fényerővel rendelkeznek a ViewSonic új LCD-kijelzői

[ZDNet] A kaliforniai ViewSonic kedden mutatta be legújabb LCD-kijelzőit, melyek nagyobb fényerővel rendelkeznek, mint eddig bármelyik LCD-monitor. Az UltraBrite technológiát alkalmazó monitorok a normál szinthez viszonyítva akár 3x-os fényerőt is nyújthatnak. Mindkét modell 15-os képátmérővel rendelkezik, de az 550 dollárba kerülő VX500+ még egy kicsit nagyobb fényerőt produkál, mint az 500 dolláros VE510+. A VX500+ júliustól lesz kapható, míg az VE510+ már júniusban elérhető lesz.

[ZDNet] A kaliforniai ViewSonic kedden mutatta be legújabb LCD-kijelzőit, melyek nagyobb fényerővel rendelkeznek, mint eddig bármelyik LCD-monitor. Az UltraBrite technológiát alkalmazó monitorok a normál szinthez viszonyítva akár 3x-os fényerőt is nyújthatnak. Mindkét modell 15"-os képátmérővel rendelkezik, de az 550 dollárba kerülő VX500+ még egy kicsit nagyobb fényerőt produkál, mint az 500 dolláros VE510+. A VX500+ júliustól lesz kapható, míg az VE510+ már júniusban elérhető lesz.


ViewSonic VE500

A ViewSonic kijelzői elérik, sőt, meghaladják az 500 dolláros lélektani határt, melyet egyes elemzők szerint a monitort vásárlók még kifizetnek egy 15"-os, folyadékkristályos kijelzőért. A gyártók komoly problémákkal kell hogy szembenézzenek, mivel ennek az árnak 60%-a maga a kijelző panel bekerülési költsége. Ráadásul az LCD panelek ára folyamatosan emelkedik.

"Szeptember óta az árak folyamatosan emelkednek, s jelenleg már az eladási ár több mint 60%-át teszi ki ennek az alkatrésznek az ára," -- mondta Rhoda Alexander, iSuppli/Stanford Resources kutatócég analitikusa. Alexander szerint az árak növekedése várható, mivel a kereslet jóval meghaladja a szállított panelek számát. Az elmúlt évben a fordított felállás árcsökkenést okozott, 15"-os kijelzőket 300 dollár körüli, extrém alacsony áron már meg lehetett vásárolni.

A ViewSonic termékmenedzsere, Seth Ngin szerint az árak várhatóan stabilizálódnak az év végéig. Az UltraBrite technológia nem csak LCD-kijelzőkben lesz egyébként elérhető, a 345 dolláros P95f+ és a 235 dolláros P75f+ hagyományos katódsugárcsöves monitorokat is felszerelik ezzel a technológiával. A P95f+ modell 19"-os, míg a P75f+ 17"-os képátlójú monitor lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról