Szerző: Barna József

2002. május 22. 19:05

DDR333 memóriát támogató Intel chipkészletes alaplap az AOpentől

Az AOpen ma bejelentette, hogy piacra dobta az i845G lapkakészletet hasznosító, AX4G Pro típusjelű, Pentium 4-es alaplapját. A termék különlegessége, hogy specifikációi szerint elboldogul a DDR333 szabványú memóriamodulokkal is -- noha az i845G hivatalosan nem támogatja ezeket.

[HWSW] Az AOpen ma bejelentette, hogy piacra dobta az i845G lapkakészletet hasznosító, AX4G Pro típusjelű, Pentium 4-es alaplapját. A termék különlegessége, hogy specifikációi szerint elboldogul a DDR333 szabványú memóriamodulokkal is -- noha az i845G hivatalosan nem támogatja ezeket.

Amint arról beszámoltunk, az i845G egy dinamikus memóriakezelést támogató integrált grafikus maggal rendelkezik és támogatja az 533 MHz-es rendszerbuszt használó Pentium 4 processzorokat. Mindezek mellett az egyetlen említésre méltó újítása, hogy a hozzá társított ICH-4 társchipnek köszönhetően képes USB 2.0 szabványnak megfelelő perifériák kezelésére.

Ezeken az alapszolgáltatásokon túl az AOpen ATX formátumú lapja feltehetően gyári túlhajtásnak köszönhetően támogatja a DDR200/266 modulok mellett a DDR333 szabványú memóriákat is. Ezekből a lapon található 3 DIMM foglalatba összesen 2 Gbyte-nyi helyezhető. A nyákon tovább 1 4x AGP, 6 PCI és 1 CNR bővítőhely is helyet kapott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról