:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 22. 10:37

1,8 milliárd eurós nettó veszteséggel zárta első negyedévét a Deutsche Telekom

Ron Sommer
Ron Sommer
[Bloomberg] Európa legnagyobb távközlési vállalata, a Deutsce Telekom AG a vártnál lényegesen nagyobb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét.

A cég nettó vesztesége 1,8 milliárd euróra (1,66 milliárd dollárra) nőtt a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 358 millió eurós veszteséghez képest. A Deutsche Telekom nem tette közzé a részvényenkénti veszteség összegét. Az elemzők 1,24 milliárd eurós veszteségre számítottak.

A vállalat részvényárfolyama 4 százalékot csökkent, ugyanis a befektetők egyre szkeptikusabbak azzal kapcsolatban, hogy Ron Sommer vezérigazgató az 55 milliárd euró felvásárlásokra fordított összeg és óriási felhalmozódott adósság mellett nyereségessé tudja tenni a céget.

A Deutsche Telekom a negyedév során összesen 1 milliárd eurót írt le, ebből 200 millió a France Telekomban levő részesedésként, 300 millió eurót pedig meg nem nevezett vagyontárgyakért.

A DT papírjainak értéke 49 centet csökkenve 12,60 eurón zárt, így a vállalat piaci értéke jelenleg 52,9 milliárd euró. A cég adósságállománya március végén 67,2 milliárd euró volt. A Deutsche Telekom részványárfolyamának csúcspontja 2000 márciusában volt, amikor a papírok 104,87 eurót értek.

A német távközlési cég az első negyedév során 15 százalékkal 12,8 milliárd euróra növelte forgalmát, azonban ez elmaradt a vállalat által korábban közzétett 12,9 milliárd eurós előrejelzéstől. A német részleg adózás előtti nyeresége az előző év első negyedévében elért 1,3 milliárd euróról 694 millió euróra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.