:

Szerző: roberto

2002. május 22. 07:18

Az Adobe Systems kiadta a FrameMaker hetes verzióját

Adobe
Adobe[Adobe] Az Adobe Systems néhány napja sajtóközleményt adott ki arról, hogy elérhető a FrameMaker kiadványszerkesztő program hetes verziója. Az új verzió erőteljes, WYSIWYG felületű XML és SGML támogatást kapott, ezek segítségével könnyen hozhatunk létre jól strukturált kiadványokat. A stílusmintákra épülő szoftver hatékony lehetősége (a Desktop Publishing jegyében), hogy egyetlen forrás alapján képes számos kimeneti csatornához igazítani a kiadványt, megőrizve annak fontos jellemzőit.

A hagyományos papíralapú végterméken kívül a program a legújabb verziójú PDF-be, webes formátumokba (XML és HTML) és egyfajta eBook-formátumba is képes menteni. A FrameMaker ezen kívül támogatja a W3C (World Wide Web Consortium) XML-alapú vektorgrafikákat leíró SVG ajánlását is. A szoftver további újdonsága a World Wide Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) nevű megosztott kiadványszerkesztési lehetőség, amelynek sikeres működését egy verziókövető rendszer segíti. A számos támogatott formátum közötti problémamentes átjárást az Adobe XMP (Extensible Metadata Platform) biztosítja.

Az új kiadványszerkesztő program desktop és szerver változata Európában, az Egyesül Államokban és Kanadában már kapható az Adobe hivatalos viszonteladóinál, a desktop változat 800 dollárba, a szerver pedig 8000 dollárba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.