:

Szerző: Barna József

2002. május 21. 14:23

Az MSI bejelentette i845E chipkészletre épülő alaplapját

A tajvani Micro-Star International (MSI) ma bejelentette az Intel még ropogós i845E alaplapi chipkészletére épülő Pentium 4-es alaplapját. Az MSI 845E Max2-BLR minden olyan földi jóval el van látva, melyet a felhasználó egy korszerű laptól elvárhat.

[HWSW] A tajvani Micro-Star International (MSI) ma bejelentette az Intel még ropogós i845E alaplapi chipkészletére épülő Pentium 4-es alaplapját. Az MSI 845E Max2-BLR minden olyan földi jóval el van látva, melyet a felhasználó egy korszerű laptól elvárhat.

Amint arról beszámoltunk, az i845E alapvető újdonsága, hogy az Intel által gyártott chipkészletek közül először támogatja hivatalosan DDR memóriamodulok használata mellett az 533 MHz-es rendszerbuszt igénylő új Pentium 4 modelleket. Ezen túlmenően a lapkakészlethez már az ICH4 southbridge chip jár, amely ATA33/66/100 eszközöket képes kezelni, integrált hatcsatornás audiovezérlővel rendelkezik, és legfeljebb 6 USB 2.0 periféria csatlakoztatását teszi lehetővé.

Az MSI ATX formátumú lapján 3 DDR DIMM memóriafoglalat, 1 4x AGP, 6 PCI és 1 CNR bővítőhely kapott helyet. A chipset által nyújtott szolgáltatásokon túl továbbá fel van szerelve az MSI által újabban propagált PC2PC Bluetooth technológiával, és jár hozzá az S-Bracket kártya (mely SPDIF és hatcsatornás analóg audiokimenetet biztosít), valamint a D-Bracket 2 hibadetektáló modul.

Az MSI 845E Max2-BLR azonnal megvásárolható, fogyasztói áráról azonban egyelőre nincsen információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.