Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 21. 10:59

Egeret jöttünk temetni, nem internetet...

A megfizethető árú internet-hozzáférés érdekében tart egértemetéssel egybekötött tömegdemonstrációt a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága egyesület (NETÉRT) szombaton, május 25-én, délután 3 órakor a Vérmezőn, a MATÁV Rt. székháza előtt (I. Krisztina körút 55.). A demonstráció során az Egyesület tagjai a Vérmezőn jelképesen elhantolják a számítógépeik egereit, hogy felhívják az illetékesek figyelmét: a MATÁV

[HWSW] A megfizethető árú internet-hozzáférés érdekében tart egértemetéssel egybekötött tömegdemonstrációt a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága egyesület (NETÉRT) szombaton, május 25-én, délután 3 órakor a Vérmezőn, a MATÁV Rt. székháza előtt (I. Krisztina körút 55.). A demonstráció során az Egyesület tagjai a Vérmezőn jelképesen elhantolják a számítógépeik egereit, hogy felhívják az illetékesek figyelmét: a MATÁV kedvezményeinek júliusi eltörlése jelentősen megdrágítja az otthoni internetezést az egyéni felhasználók legnépesebb köre számára, akik telefonvonalon (modemen) kersztül érik el a világhálót.

A szervezet weboldalán eddig összesen több mint 2400 résztvevő regisztrálta magát a demonstrációra. A NETÉRT egértemető megmozdulása a távközlési szolgáltatók, illetve a törvényhozók figyelmét kívánja felhívni arra, hogy július 1-je után várható helyzet komolyan hátráltatja az internet hazai fejlődését. A NETÉRT a MATÁV-tól a kedvezmények visszaállítását, vagy más, hasonló konstrukciók meghirdetését, míg a törvényhozóktól az internetpiac mielőbbi szabályozását, az internethasználat állami szintű támogatását várja.

A jelenleg bírósági bejegyzésére váró egyesület stílszerűen az interneten szerveződött azt követően, hogy a MATÁV bejelentette kedvezményei megszüntetését. Az egyesület ezáltal vált a legnagyobb interneten -- egyúttal a valós életben is -- fellépő érdekvédő közösségé. A szervezet azonban nem kizárólag a MATÁV-kedvezménymegvonás ügyében lép fel, hosszú távú célja a magáncélú internetfelhasználók érdekeinek képviselete minden olyan fórumon, ahol az internet szabályozása a téma.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról