Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 17. 18:44

Elkészült és május 21-től kapható a Grand Theft Auto III PC-s változata

Elkészült a Grand Theft Auto III játék PC-s változata. A Rockstar Games által fejlesztett program a tervek szerint május 21-én kerül az amerikai boltokba.

Elkészült a Grand Theft Auto III játék PC-s változata. A Rockstar Games által fejlesztett program a tervek szerint május 21-én kerül az amerikai boltokba.


A PlayStation 2-re írt változat doboza

"Nagy megtiszteltetés a Grand Theft Auto játékokon dolgozni" -- mondta a PC-s változat bejelentésekor a Rockstar Games fejlesztési igazgatója, Les Benzies. "A PlayStation 2 változat óriási siker és most azon vagyunk, hogy a lehető legjobb PC-s változatot készítsük el. Tudjuk, hogy egy hihetetlenül lelkes rajongótábor vár rá türelemmel. A végleges játék le fogja nyűgözni őket."

A játék eredetileg PlayStation 2 konzolra jelent meg és óriási sikert aratott: az október óta kapható program számos díjat besöpört és több, mint 2 millió példányban kelt el.

A Grand Theft Auto III azonban nem csak a kimagasló eladási mutatók miatt került a figyelem középpontjába. Az Ausztrál Film- és Irodalomminősítő Intézet (Australian Office of Film and Literature Classification -- OFLC) erőszakos jelenetei miatt betiltotta a szoftver árusítását és bemutatását. Az OFLC azért döntött a betiltás mellett, mert a játékban prostituáltak is szerepelnek, akiknek szolgáltatásait a főszereplő igénybe veheti, illetve később megölheti őket, így visszaszerezve az aktusért fizetett pénzt.

A Rockstar később kiadott egy cenzúrázott változatot is a programból, amelyet kizárólag Ausztráliában hoztak forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról