Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 17. 10:20

Matáv-bojkott: felmérés a fogadtatásról

Ma reggel 7 órakor kezdetét vette az a 24 órás bojkott, melyet a Matáv-kedvezmények megszüntetését ellenzők hirdettek meg. A bojkottfelhívás értelmében reggel 7 órától holnap reggel 7 óráig nem használható Matáv telefon, s a szervezők internetezés mellőzését is kérték a résztvevőktől.

HIRDETÉS

[HWSW] Ma reggel 7 órakor kezdetét vette az a 24 órás bojkott, melyet a Matáv-kedvezmények megszüntetését ellenzők hirdettek meg. A bojkottfelhívás értelmében reggel 7 órától holnap reggel 7 óráig nem használható Matáv telefon, s a szervezők internetezés mellőzését is kérték a résztvevőktől.

A bojkottal kapcsolatos vélekedésről készített tegnap felmérést a TNS Hungary. A vizsgálat során 441, az internetet napi gyakorisággal használó netizent kérdeztek meg. A bojkott ismertsége 93,7 százalékos volt, azaz szinte mindenki hallott a felhívásról. Érdekesség, hogy azok közül, akik hallottak a bojkottról, 0,2 százalék a Vivendit említette, mint mellőzendő távközlési szolgáltatót.

A felmérés egyik különlegessége, hogy név szerint bevonták a kérdésekbe a két Matáv érdekeltségű vállalatot: az Axelerót és a Westelt, annak ellenére, hgy az eredeti bojkottfelhívásban konkrétan ezek a cégek nem szerepeltek. A válaszadók mindössze 22,4 százaléka jelezte, hogy a bojkottot illetően érintett a háztartása, azaz van otthon Matáv telefonvonal vagy internet. A bojkott -- és a szerveződés egészének -- célja végső soron az, hogy a Matáv visszavonja a kedvezményes díjcsomagokkal kapcsolatos döntését. A célok elérését tekintve a megkérdezettek pesszimisták: egy ötfokú skálán (ahol az 1-es azt jelentette, hogy egyáltalán nem valószínű, az 5-ös pedig azt, hogy nagyon valószínű, hogy a Matáv visszavonja a döntését), a többség a 2-est jelölte meg.

A bojkott támogatottságát és az említett cégek (Matáv, Axelero, Westel) mellőzésének időtartamát tekintve érdekes, hogy a válaszadók legtöbbje nem is a Matáv, hanem az Axelero szolgáltatásairól mondana le végképp. A TNS oldaláról származó grafikon arra a kérdésre adott válaszok megoszlását mutatja, melyet a bojkottra való részvételre hajlandók közt tettek fel:

TNS felmérés a Matáv bojkottról

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.