Szerző: Barna József

2002. május 15. 11:37

Megjelent és letölthető az Opera for Linux 6.0

[Opera] Az Opera Software ma jelentette be, hogy megjelent az Opera 6.0 for Linux végleges változata. A közlemény szerint az új böngésző elődjénél gyorsabban rendereli a weboldalakat. Egyben a 6.0 az első olyan linuxos Opera-változat, amely teljes mértékben támogatja a nem latin ábécét használó ázsiai nyelveket. A japán is kínai verzió megjelenése hamarosan várható. A Opera 6.0 for Linuxban felvonultatott újdonságok listája megtekintheő itt , míg a changelog itt , maga a böngésző pedig innen tölthető le.

Opera Software[Opera] Az Opera Software ma jelentette be, hogy megjelent az Opera 6.0 for Linux végleges változata. A közlemény szerint az új böngésző elődjénél gyorsabban rendereli a weboldalakat. Egyben a 6.0 az első olyan linuxos Opera-változat, amely teljes mértékben támogatja a nem latin ábécét használó ázsiai nyelveket. A japán is kínai verzió megjelenése hamarosan várható. A Opera 6.0 for Linuxban felvonultatott újdonságok listája megtekintheő itt, míg a changelog itt, maga a böngésző pedig innen tölthető le.

A norvég cég egyúttal arról is beszámolt, hogy az Opera 5.0 for Linux letöltéseinek és telepítéseinek száma meghaladta az egymilliót. Dean Kakridas, az Opera Software desktop termékek részlegének alelnöke elmondta, hogy az Opera 5.0 linuxos verzióját hatalmas lelkesedéssel fogadták a felhasználók, és nem várnak kevesebbet az Opera 6.0 linuxos verziójától sem; számítanak arra, hogy az Opera különösen erős lesz az ázsiai és csendes-óceáni térségben, hiszen az Opera Software szorosan együttműködik kínai, koreai és japán partnereivel a böngésző fejlesztési munkái során.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról