Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 10. 10:56

A Sony PlayStation 2 eladásai megdöntötték a 30 milliós álomhatárt

Pár nappal az E3 kiállítás kezdete előtt a Sony PlayStation 2 újabb eladási mérföldkőhöz érkezett: világszerte immáron 30 millió darabot adtak el belőle.

Pár nappal az E3 kiállítás kezdete előtt a Sony PlayStation 2 újabb eladási mérföldkőhöz érkezett: világszerte immáron 30 millió darabot adtak el belőle.

A Sony Computer Entertainment tájékoztatása szerint a 30 millió konzolból 11,3 milliót Észak-Amerikában, 9,9 milliót Japánban és Ázsiában, 8,8 milliót pedig Európában adtak el.

A konzol sikerére és a folyamatos keresletre jellemző, hogy a PlayStation 2 eladásai idén februárban lépték át a 26 milliós határt, azaz mintegy 3 hónap alatt 4 millió gépet adott el a Sony. A vállalat továbbra is fenn szeretné tartani az érdeklődést és növelné az eladásokat: a cég képviselője szerint az év végére Észak-Amerikában már 15 millió PlayStation 2 lesz.

Egyes elemzők arra számítanak, hogy a május végi E3 kiállításon a Sony csökkenteni fogja a PlayStation 2 amerikai árát, amely a 2000 őszi premier óta nem változott, továbbra is 299 dollár. Japánban és Európában a konzol ára már többször változott. A Sony képviselői cáfolták az árcsökkentéssel kapcsolatos felvetéseket, szerintük a gép 299 dolláros áron is jól fogy, ezért nincs szükség engedményre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról