Szerző: roberto

2002. május 10. 02:25

Az OpenOffice meghódíthatja a Macintosh világát

A kedvelt nyílt forráskódú irodai programcsomag, az OpenOffice a jövőben MacOS X-re is elkészülhet. Az OpenOffice webhelyén tegnapelőtt jelentették be az első működő MacOS-es buildet, a 638c-t. Az előzetes verziót elsősorban a MacOS X-re való fejlesztésben jártas programozók számára adták ki, de örömmel látják az érdeklődő, tesztelésre hajlandó felhasználókat is.

OpenOfficeA kedvelt nyílt forráskódú irodai programcsomag, az OpenOffice a jövőben MacOS X-re is elkészülhet. Az OpenOffice webhelyén tegnapelőtt jelentették be az első működő MacOS-es buildet, a 638c-t. Az előzetes verziót elsősorban a MacOS X-re való fejlesztésben jártas programozók számára adták ki, de örömmel látják az érdeklődő, tesztelésre hajlandó felhasználókat is.

A szoftver jelenleg a MacOS X alapjának számító Darwin rendszeren futó XFree86 X11 grafikus környezetben fut, de a tervek szerint lesz a MacOS X alapértelmezett Aqua környezetében működő verzió is. Az OpenOffice Macintoshra készülő változatán már körülbelül egy éve dolgoznak a fejlesztők.

A hír kapcsán Ron Okamoto, az Apple fejlesztőkkel foglalkozó részlegének alelnöke elmondta, hogy az Apple támogatja a nyílt forráskódú fejlesztéseket, és igazán örülnek annak, hogy az OpenOffice Maces verziója ilyen gyorsan fejlődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról