Szerző: roberto

2002. május 9. 23:54

A Netscape 7.0 a Mozilla 1.0 kódjára fog épülni

[MozillaQuest] A MozillaQuest híroldal információi szerint az AOL-Netscape már a Netscape programcsomag hetes verziójának kiadására készül. A Netscape 6.2.2-es verzióját felváltó böngésző a hírek szerint a hamarosan megjelenő Mozilla 1.0 forráskódjára fog épülni. A MozillaQuest azt is tudni véli, hogy AOL-Netscape mihamarabb szeretne megszabadulni a Netscape hatos szériájától, mert a korai verziók hibái és negatív fogadtatása kihatással volt a teljes hatos sorozatra.

Netscape[MozillaQuest] A MozillaQuest híroldal információi szerint az AOL-Netscape már a Netscape programcsomag hetes verziójának kiadására készül. A Netscape 6.2.2-es verzióját felváltó böngésző a hírek szerint a hamarosan megjelenő Mozilla 1.0 forráskódjára fog épülni. A MozillaQuest azt is tudni véli, hogy AOL-Netscape mihamarabb szeretne megszabadulni a Netscape hatos szériájától, mert a korai verziók hibái és negatív fogadtatása kihatással volt a teljes hatos sorozatra.

Közben továbbra is csak várunk a Mozilla 1.0-ra, az eleinte még csak tervezett, majd később biztosra ígért második kiadásra jelölt változat (1.0rc2) az ütemterv szerint holnap fog megjelenni, a végleges 1.0 kiadásának dátuma pedig még mindig bizonytalan. Továbbra is problémát jelent, hogy gyorsabban bukkannak fel új hibák a programcsomagban, mint ahogy azokat a fejlesztők javítják, így meglepő módon a kiadás felé közeledve az ismert hibák száma nem csökken, hanem nő; és jó ideje már az is biztos, hogy az 1.0 tartalmazni fog ismert hibákat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szoftver használhatatlan lenne, csupán annyit, hogy talán korai ráírni a verziószámot. MozillaQuest szerint azonban az AOL-Netscape ki fogja harcolni a Mozilla 1.0 minél gyorsabb megjelenését, hogy a Netscape 7.0-val egy újabb fejezet nyílhasson a böngészők évek óta tartó háborújában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról