:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 10. 00:00

Még kisebb, még gyorsabb CD-írók készülhetnek az Elantec áramkörével

[Yahoo] Az Elantec Semiconductor által készített és szállított új, speciális lézermeghajtó integrált áramkör segítségével még kisebb, vékonyabb és gyorsabb CD-írókat készíthetnek a gyártók, bár a méret további csökkentése lassan a fizikai korlátokba ütközik. Az új megoldással lassan kisebb lesz a CD-író a CD-nél, hiszen ma már szinte csak milliméterekkel haladja meg a legkisebb írók mérete a CD-lemezekét. ( Lásd hírünk! )

[Yahoo] Az Elantec Semiconductor által készített és szállított új, speciális lézermeghajtó integrált áramkör segítségével még kisebb, vékonyabb és gyorsabb CD-írókat készíthetnek a gyártók, bár a méret további csökkentése lassan a fizikai korlátokba ütközik. Az új megoldással lassan kisebb lesz a CD-író a CD-nél, hiszen ma már szinte csak milliméterekkel haladja meg a legkisebb írók mérete a CD-lemezekét. (Lásd hírünk!)

Az EL6112C áramkör egy olvasó és két író "csatornát" nyújt, megfelelve ezzel az "Orange Specification" szabványnak. Az integrált 500 MHz-es "high frequency modulator" (HFM) oszcillátor csökkenti a lézer zaját, ezzel növeli az olvasáskor elérhető jel-zaj viszonyt (SNR). Az integrált egységek csökkentik a fejlesztési költségeket, így olcsóbb CD-írókat készíthetnek az Elantec megoldásával.

Az EL6112C áramkör QSOP tokozással 10.000-es tételben 2.50 dollárba kerül darabonként. A mintadarabok már elérhetők, a sorozatgyártás pedig heteken belül megkezdődik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.