:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 8. 15:42

Első kép az Intel Pentium 4 Celeron processzoráról

[Clubic.com] Bár elméletileg csak a jövő héten hozza meg a gólya az Intel új gyermekét, a HardSalon kínai weboldal képe szerint egyes helyeken már megvásárolhatók a NetBurst architektúrára épülő, Pentium 4 Celeron néven emlegetett új processzor első példányai. Az új jövevények Socket478 foglalatba illeszthetők, a sorozat induló órajele 1.7 GHz lesz. A kép tanulsága szerint 128 KB másodszintű gyorsítótár fogja majd vissza a processzor teljesítményét, 1,75 V feszültséget igényel, és a hagyományos 400 MHz-es buszt használja.

[Clubic.com] Bár elméletileg csak a jövő héten hozza meg a gólya az Intel új gyermekét, a HardSalon kínai weboldal képe szerint egyes helyeken már megvásárolhatók a NetBurst architektúrára épülő, Pentium 4 Celeron néven emlegetett új processzor első példányai. Az új jövevények Socket478 foglalatba illeszthetők, a sorozat induló órajele 1.7 GHz lesz. A kép tanulsága szerint 128 KB másodszintű gyorsítótár "fogja majd vissza" a processzor teljesítményét, 1,75 V feszültséget igényel, és a "hagyományos" 400 MHz-es buszt használja.


Forrás: HardSalon.com

A weboldal információi szerint a processzor ára meglepően alacsony, csupán 730 Yuan, ami átszámolva körülbelül 98 euró (24000 Ft). A 256 KB gyorsítótárral ellátott Celeron processzorok 2003 elejére várhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.