:

Szerző: Barna József

2002. május 8. 15:16

A Cisco Systems új routerekkel bővíti termékskáláját

[NetAktív] 14 új platformmal bővítette moduláris routereinek palettáját a Cisco Systems. Az új eszközök célja a hálózati intelligencia -- a biztonság, a rendelkezésre állás és a szolgáltatásminőség (QoS) -- növelése a vállalati fiókirodákban. A megoldások a cégközponton kívül dolgozóknak és a távmunkát végzőknek is ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítják, mint a központi iroda hálózata.

[NetAktív] 14 új platformmal bővítette moduláris routereinek palettáját a Cisco Systems. Az új eszközök célja a hálózati intelligencia -- a biztonság, a rendelkezésre állás és a szolgáltatásminőség (QoS) -- növelése a vállalati fiókirodákban. A megoldások a cégközponton kívül dolgozóknak és a távmunkát végzőknek is ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítják, mint a központi iroda hálózata.

A Kaliforniai Egyetem nemrégiben közzétett NetImpact című tanulmánya szerint az internetes üzleti alkalmazások, így a webes videokonferenciák és a távoktatás, a közeljövőben kulcsszerepet fognak játszani a vállalatok termelékenységének növelésében. Azáltal, hogy a hálózati alkalmazások a fiókirodák alkalmazottai és a távmunkások számára is elérhetővé válnak, növelhető a vállalat termelékenysége és csökkenthetők a költségek, mivel ezek a munkatársak ugyanúgy végezhetik munkájukat, mintha a vállalat központjában tartózkodnának.

A Cisco 3700 Series Application Service Router nevet viselő új termékcsalád két tagja is bemutatkozott. A 3700-as sorozatú eszközök -- a Cisco 3725 és a Cisco 3745 -- kifejezetten a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó fiókirodáknak készültek. Az új Cisco routerek a Cisco IOS szoftverrel működnek, amely számos kifinomult biztonsági funkciót kínál, többek között állapotfigyelő tűzfalat, IPSec virtuális magánhálózatok (VPN-ek) kiépítésének lehetőségét és egy betörésdetektáló rendszert (IDS).

Az új Cisco 2691 Modular Access Router a Cisco 2600-as családjának legerősebb, az eddigieknél kétszer nagyobb teljesítményt nyújtó tagja, amely kifejezetten a távoli irodai alkalmazások -- például az integrált hang-, video- és adatforgalom, a nagysebességű VPN-ek és a webes alkalmazások -- kiszolgálására készült. A Cisco 2600XM moduláris hozzáférési routerek (a 2610/11XM, 2620/21XM és 2650/51XM modellek) akár 33 százalékkal nagyobb teljesítményt és lényegesen nagyobb memóriakapacitást kínálnak ugyanazon az áron, mint a jelenlegi Cisco 2600 sorozatú modellek. Azonos hálózati funkciókra képesek, mint a Cisco 2600-as routerek, ugyanakkor több mint hetvenféle modullal bővíthetők, így felruházhatóak behívásos hozzáférési szolgáltatásokkal, illetve hang-/adatintegrációs, integrált kapcsolási vagy tűzfalas védelmi funkciókkal, valamint használhatóak fiókirodai adathozzáféréshez, ATM- és xDSL-kapcsolatokhoz vagy VPN hozzáféréshez.

A négykártyahelyes Cisco 1760 átfogó biztonságot, és az 1700-as sorozat legnagyobb teljesítményét, rugalmasságát és hangport-sűrűségét kínálja. Az alapmodell adatkapcsolati funkciókat kínál bővítési lehetőségekkel, míg a Cisco 1760-V jelű modell bővítés nélkül képes az adat- és hangkapcsolatok kezelésére.

Az új Cisco 1721 két kártyahelyes moduláris hozzáférési router az 1720-as modell áráért optimalizált adathozzáférést, nagyobb teljesítményt, memóriát és IEEE 802.1Q VLAN támogatást kínál. Kifejezetten a távoli irodai és otthoni környezetekhez fejlesztett, intelligens szolgáltatásokat kínáló új eszközök a SOHO 77H és Cisco 827H ADSL, illetve a Cisco SOHO 71 szélessávú routerek, amelyek kábeltévés technológiával vagy DSL modemmel történő hálózati hozzáférést biztosítanak. Legfontosabb jellemzőik a megfizethető ár, a többfelhasználós hozzáférés, a beépített biztonság és a VPN, valamint a Cisco IOS szoftver felügyelhetősége és megbízhatósága.

A termékekről további információ a következő oldalakon található: http://www.cisco.com/go/800 és http://www.cisco.com/go/SOHO70.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.