:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 8. 11:03

Hazánkban a személyi számítógépek 42 százaléka található háztartásokban

A Magyar Infokommunikációs Jelentés május elején kiadott hírlevele szerint Magyarországon valamivel több mint kétmillió személyi számítógép található. A BellResearch és a Think Consulting által közösen végzett kutatás eredménye szerint a PC-k 42 százaléka található háztartásokban, további 40 százaléka vállalkozásoknál, míg a fennmaradó 18 százalékon osztoznak a közigazgatási, oktatási és egészségügyi intézmények.

ICT[HWSW] A Magyar Infokommunikációs Jelentés május elején kiadott hírlevele szerint Magyarországon valamivel több mint kétmillió személyi számítógép található. A BellResearch és a Think Consulting által közösen végzett kutatás eredménye szerint a PC-k 42 százaléka található háztartásokban, további 40 százaléka vállalkozásoknál, míg a fennmaradó 18 százalékon osztoznak a közigazgatási, oktatási és egészségügyi intézmények.

A kutatás szerint a mikrovállalatoknál található a PC-k 19 százaléka, ám ez nem jelent többet vállalkozásonként 2 gépnél, s a mikrovállalatok egyharmadánál egyáltalán nem található számítógép. A nagyvállalatoknál ellenben a számítógépek száma átlagosan 250 felett van. A jelentés szerint 780 ezer háztartásban mintegy 844 ezerre becsülhető a PC-k száma (a KSH adatai szerint Magyarországon a lakások száma négymillió felett van).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.