:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 7. 15:13

Szabadon programozható a Sony Aibo robotkutya

[CNET] Jövő hónaptól bárki átprogramozhatja Sony Aibo robotkutyáját, így az ugatás helyett akár nyávogni és képes majd.

[CNET] Jövő hónaptól bárki átprogramozhatja Sony Aibo robotkutyáját, így az ugatás helyett akár nyávogni és képes majd.

Az Aibo tulajdonosok egészen idáig csak a Sony által előre beprogramozott kunsztokra taníthatták meg elektronikus kedvencüket, azonban a japán szórakoztatóelektronikai óriás egy ingyenes szoftverfejlesztő készlet kiadását tervezi, amelynek révén átprogramozható a kutyus.

Korábban már számos Aibo-tulajdonos módosította kutyáját ilyen-olyan barkácsmódszerekkel, az OPEN-R SDK révén most teljesen legálisan és a Sony által támogatva tehetik ezt meg.

"A Sony aktívan kívánja népszerűsíteni az OPEN-R architektúrát a szórakoztatóü robotok körében, ezért megmutatjuk, milyen egyszerű a robotok személyiségének átprogramozása" -- áll a vállalat által kiadott közleményben. Ez gyakorlatilag annak elismerése, hogy a nyílt fejlesztés segít a robot népszerűsítésében.

A fejlesztőskészlet, amelynek révén a robotot C++ nyelven lehet programozni, nem kereskedelmi céllal kerül piacra, de a Sony létrehoz egy weboldalt, amelyen az Aibo programozói kicserélhetik tapasztalataikat, no meg programjaikat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.