:

Szerző: roberto

2002. május 7. 11:17

Árpilisi webszerver-statisztikák a Netcrafttól

[ Netcraft ] A Netcraft szokásos havi webszerver-statisztikája szerint a Microsoft részesedése a márciusi 4%-os emelkedés után az elmúlt hónapban két százalékot esett. Ez a felmérés szerint elsősorban annak a következménye, hogy a Homestead teljesen átállt a kereskedelmi szolgáltatásokra, már nem kínál ingyenes hostolást reklámokért cserébe, sőt a cég a hónap közepén megszüntette az üzletpolitikai váltás miatt kihasználatlanul maradt parkolt siteokat. Az Apache ugyanakkor 2.62%-kal növelte részesedését, de ez szintén nem az általunk rendszeresen leközölt aktív site-ok statisztikájában jelentkezik, hanem az összesített adatokban, amelyek a nagy domainparkolók gyakorlatilag kihasználatlan webhelyeinek adatait is tartalmazzák.

Netcraft[Netcraft] A Netcraft szokásos havi webszerver-statisztikája szerint a Microsoft részesedése a márciusi 4%-os emelkedés után az elmúlt hónapban két százalékot esett. Ez a felmérés szerint elsősorban annak a következménye, hogy a Homestead teljesen átállt a kereskedelmi szolgáltatásokra, már nem kínál ingyenes hostolást reklámokért cserébe, sőt a cég a hónap közepén megszüntette az üzletpolitikai váltás miatt kihasználatlanul maradt parkolt siteokat. Az Apache ugyanakkor 2.62%-kal növelte részesedését, de ez szintén nem az általunk rendszeresen leközölt aktív site-ok statisztikájában jelentkezik, hanem az összesített adatokban, amelyek a nagy domainparkolók gyakorlatilag kihasználatlan webhelyeinek adatait is tartalmazzák.

Az április elején megjelent Apache 2 webszerver nem kavart túl nagy vihart, igazából csak az Apache fejlesztésével foglalkozó Covalent Technologies Apache 2-re épülő termékeit legitimálta, ugyanakkor a nagy szoftvercégek (Red Hat, IBM) még nem foglalkoznak az Apache 2-vel, a Red Hat épp az elmúlt hónapban jelentkezett a vállalati igényeket is kielégítő webszerverének, a Red Hat Strongholdnak az új verziójával, amely az Apache 1.3-ra épül.

Az aktív site-ok adatai áprilisban nem sokat módosultak, de továbbra is folytatódik a "kis" szerverszoftvereket kiszorító trend:

március április változás
Apache 64.37% 64.38% +0.01
Microsoft 26.81% 27.15% +0.34
iPlanet 1.80% 1.71% -0.09
Zeus 1.15% 1.12% -0.03

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.