Szerző: roberto

2002. május 6. 21:42

A Sun bővíti a linuxos Cobalt szerverkészülék-családot

A Sun Cobalt szerverkészülékekkel foglalkozó részlege a ZDNet információi szerint termékvonal-bővítésre készül. A hír már csak azért is különös, mert Stephen DeWitt, a Server Appliance Business Unit alelnöke és igazgatója péntek óta nem dolgozik a cégnél. DeWitt a Cobalt Networks elnök-vezérigazgatója volt 2000 előtt, majd a már említett posztot töltötte be a Sun Microsystemsnél, miután a cég felvásárolta Cobaltot.

Sun MicrosystemsA Sun Cobalt szerverkészülékekkel foglalkozó részlege a ZDNet információi szerint termékvonal-bővítésre készül. A hír már csak azért is különös, mert Stephen DeWitt, a Server Appliance Business Unit alelnöke és igazgatója péntek óta nem dolgozik a cégnél. DeWitt a Cobalt Networks elnök-vezérigazgatója volt 2000 előtt, majd a már említett posztot töltötte be a Sun Microsystemsnél, miután a cég felvásárolta Cobaltot.

A hírek szerint az operációs rendszerként Linuxot használó Cobalt termékvonal bővítésére május közepétől kezdődően kerül majd sor, és ez lesz az első igazi változás a Cobalt szerverkészülék-családban a 2000 őszén történt akvizíció óta. Az új Cobalt termékekről már hónapok óta lehetett pletykákat hallani, és bizonyos találgatások szerint DeWitt is az új szerverkészülékekkel kapcsolatos viták miatt távozott a cégtől.

A Sun Microsystems természetesen még nem szolgált részletekkel, de állítólag legalább egy duál processzoros (Cobalt Raq550 névre hallgató) masina is lesz az újdonságok között. Az új szerverkészülékekre a Sun fontos szerepet oszt, feladatuk részben az lesz, hogy a piac ezen szegmensébe 2000 végén betört IBM-et kiszorítsák.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról