:

Szerző: Barna József

2002. május 6. 18:01

A PNY is piacra dobja NVIDIA chipes professzionális videokártyáit

[PRNewsWire] A New Jersey-i központú PNY Technologies ma jelentette be, hogy megkezdte NVIDIA Quadro chipekre épülő professzionális grafikus kártyáinak forgalmazását az Egyesült Államokban és Európában. A grafikus munkaállomásokba szánt Quadro-modellek már megvásárolhatóak.

[PRNewsWire] A New Jersey-i központú PNY Technologies ma jelentette be, hogy megkezdte NVIDIA Quadro chipekre épülő professzionális grafikus kártyáinak forgalmazását az Egyesült Államokban és Európában. A grafikus munkaállomásokba szánt Quadro-modellek már megvásárolhatóak.

A PNY az NVIDIA csaknem teljes Quadro4 chipcsaládjára épít kártyákat, így a különösen nagy grafikus teljesítményt igénylő MCAD és DCC alkalmazásokhoz szánt XGL sorozat (PNY Quadro4 900 XGL, PNY Quadro4 750 XGL, a Quadro4 700 XGL, PNY Quadro4 550 XGL) rendre a megfelelő megnevezésű Quadro4 chipre épül, míg a költséghatékonyabb NVS sorozat (PNY Quadro4 400 NVS, PNY Quadro4 200 NVS) lelkét a Quadro4 400 NVS és 200 NVS chipek adják. Ez utóbbi kártyák között az alapvető különbség abban áll, hogy míg a Quadro4 400 NVS négy megjelenítőt és DDR SDRAM memóriát támogat, addig a Quadro4 200 NVS csupán két megjelenítőt és SDR SDRAM-ot.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Quadro4 XGL sorozatot a csúcskategóriás 3D-s grafikus teljesítményt igénylő vásárlók igényeihez szabta az NVIDIA, a Quadro4 NVS sorozat pedig a több kijelzővel szerelt 2D munkaállomásokba, főként gazdasági elemzéseket futtató felhasználóknak ajánlja a cég. Közös tulajdonsága az összes chipnek, hogy támogatják az NVIDIA nView többmegjelenítős technológiát, amelyet a GeForce4 kapcsán mutatott be az NVIDIA.

A Quadro4 kártyák számos tekintetben hasonlítanak a nemrégiben megjelent GeForce4 sorozatra, az XGL 900, 750 és 700 modellek a GeForce4 Titanium "leszármazottai", a Lightspeed Memory Architecture II mellett tartalmazzák az InfiniteFX II motort is. A Quadro4 550 és 500 XGL modellek inkább a GeForce4 MX sorozatra hasonlítanak, ugyanis ezek a chipek nem tartalmazzák a DirectX 8.x programok hardveres gyorsításához szükséges alkatrészeket.

A PNY termékeinek európai piaci megjelenése mögött feltehetően az ELSA bizonytalan pénzügyi helyzete állhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.