Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 6. 15:20

Hazánkban is megjelent a Visual Studio .NET

A Microsoft Magyarország május 7-én nagyszabású bemutatkozó rendezvény keretében, több mint ezerkétszáz fejlesztő, szoftvertervező, szakértő, valamint informatikai és üzleti döntéshozó előtt mutatja be a Visual Studio .NET-et és a .NET Framework-öt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.

[HWSW] A Microsoft Magyarország május 7-én nagyszabású bemutatkozó rendezvény keretében, több mint ezerkétszáz fejlesztő, szoftvertervező, szakértő, valamint informatikai és üzleti döntéshozó előtt mutatja be a Visual Studio .NET-et és a .NET Framework-öt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.

Több mint négyéves fejlesztőmunka és az egyik legszélesebb körű bétatesztelési folyamat áll a termékek megjelenése mögött; világszerte több mint 3,5 millió fejlesztő ismerkedhetett meg a termékek béta-változataival. A Microsoft Magyarország által szervezett fejlesztői konferenciákon és egyéb szakmai rendezvényen -- már a termék megjelenése előtt -- több ezer szakember ismerkedhetett meg a Visual Studio .NET béta verziójával.

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: "A Microsoft .NET stratégia legfontosabb elemének megjelenését üdvözölhetik a hazai fejlesztők. Az XML-re épülő webszolgáltatások korának küszöbén nélkülözhetetlenné válik a több mint 20 programnyelvet támogató, 8 nyelven megjelenő fejlesztőeszköz készlet és alkalmazásfejlesztési platform. Az alkalmazásfejlesztésben rejlő üzleti lehetőségek pedig szinte kimeríthetetlenek."

A Visual Studio .NET három verzióban jelenik meg:

    A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Architect a vezető fejlesztők számára teszi egyszerűbbé nagy alkalmazások, keretrendszerek létrehozását (ehhez megfelelő modellezési eszközöket is biztosít), illetve megteremti annak lehetőségét, hogy a fejlesztőcsoportok kialakíthassák saját belső programozási szabványaikat, architekturális konvencióikat.

    A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Developer az XML webszolgáltatások és alkalmazások gyors elkészítésére alkalmas nagy teljesítményű, vállalati szintű csoportos fejlesztőplatformot biztosít.

    A Microsoft Visual Studio .NET Professional bármely internetes eszközre szánt, több programnyelvet és operációs rendszert integráló következő generációs XML webszolgáltatások gyors elkészítését teszi lehetővé.

A Visual Studio .NET már megjelenése előtt kivívta a szakma legnagyobb elismerését, így elnyerte többek között az InfoWorld 2001 "Technology of the Year" és a PC Magazine "Technical Excellence" díját.

A Visual Studio .NET-et elsőként bevezető nemzetközi cégek között található az Autodesk, a L’Oreal, a Merrill Lynch & Co. Inc. Emellett az SAP, a Computer Associates és a Groove Networks is bejelentette, hogy a közeljövőben a Visual Studio .NET-tel integrálható fejlesztőeszköz termékeket bocsátanak a piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról