:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 6. 11:24

2005-ben debütál a PlayStation 3

A Sony a hírek szerint megkezdte a PlayStation 2 konzol utódjának fejlesztését. A piacot jelenleg uraló játékgép következő generációja várhatóan 2005-ben kerül az üzletekbe.

A Sony a hírek szerint megkezdte a PlayStation 2 konzol utódjának fejlesztését. A piacot jelenleg uraló játékgép következő generációja várhatóan 2005-ben kerül az üzletekbe.

A Kyodo hírügynökség a céghez közeli forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az új PlayStation processzora mintegy 200-szor gyorsabb lesz a ma használt leggorsabb asztali CPU-knál. A "PlayStation 3" központi egységét egyébként az IBM és a Toshiba közösen fejleszti. A 400 millió dolláros projekt eredménye 2004-re várható.

Az IBM, a Toshiba és a Sony egybehangzó állítása szerint a PlayStation 3 processzora nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

"Az eredmény egy olyan szórakoztatóipari berendezés, amely gyorsabb a Deep Blue-nál, kevés energiát fogyaszt és irtózatos sebességgel éri el az internetet" -- szól a vállalatok sajtóközleménye. Ez első olvasásra nagyratörő tervnek hangzik, tekintve, hogy az IBM Deep Blue számítógép 1,4 tonnát nyom és több szekrény kell az elhelyezéséhez.

A Kyodo információi szerint a PlayStation 3 megjelenését a széles sávú optikai hálózatok elterjedésének idejére időzíti a Sony. Az új gépet a kezdetektől fogva online kapcsolatra tervezik, még az is elképzelhető, hogy a használatához nem lesz szükség adathordozókra, a játékok ugyanis a hálózaton keresztül lesznek letölthetők vagy bérelhetők.

A Sony képviselői egyelőe nem kommentálták az értesüléseket. A PlayStation 2 jelenleg a legnépszerűbb játékkonzol a piacon, a március 31-én véget ért pénzügyi évében 18 millió készüléket adott el belőle a Sony.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.