:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 3. 20:01

Kaphatók az IBM új 40 GNX Enhance merevlemezei Apple és PC notebookok számára

[Yahoo] A kiegészítőket és fejlesztőcsomagokat forgalmazó Trans International bejelentette, hogy online üzletéből mától megrendelhetők az IBM új 40 GNX [X=Enhance] kódnevű, 2.5-os, 5400-as fordulatú merevlemezei. A növelt fordulatszámú merevlemezek 20 és 40 GB kapacitással vásárolhatók meg az Apple PowerBook-iBook noteszgépeihez és PC notebookokhoz.

[Yahoo] A kiegészítőket és fejlesztőcsomagokat forgalmazó Trans International bejelentette, hogy online üzletéből mától megrendelhetők az IBM új 40 GNX [X=Enhance] kódnevű, 2.5"-os, 5400-as fordulatú merevlemezei. A növelt fordulatszámú merevlemezek 20 és 40 GB kapacitással vásárolhatók meg az Apple PowerBook-iBook noteszgépeihez és PC notebookokhoz.

Az új, 5400-as fordulatszámú meghajtók megnövelt teljesítményt nyújtanak a megszokott 9,5 mm-es vastagság mellett. A növelt sebesség mellett csökkent az energiaigény, így a merevlemezek 24/7-es, azaz 24-órás, 7-napos üzemben is használhatók. A "hagyományos" 9,5 mm-es meghajtókhoz képest növelt fordulatszám, nagyobb adatátviteli sebeség, nagyobb cache és továbbfejlesztett cache-menedzselő szoftver jellemzi a GNX sorozatot.


FireWire csatolóval

Az új merevlemezek külső egységként is kaphatók, FireWire porttal köthetők össze a számítógépekkel. A hordozható meghajtó is kitűnő adatátvitelre képes az OXFORD 911 Fire Wire - IDE bridge chip segítségével.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.