Szerző: Ady Krisztián

2002. április 29. 23:49

Windows CE a Volvo személygépkocsijaiban

[ZDNet] A Microsoft hétfői bejelentése szerint a Windows CE operációs rendszer speciális változatával, a Windows CE for Automotive OS 3.5-ös verziójával találkozhatunk nemsokára a Volvo egyes személygépkocsijaiban. A Volvo S60, S80 és Cross Country modelljeiben a navigációs rendszer alapkövét alkotja majd a Microsoft operációs rendszere. A navigációs rendszer egyéb elemeit a Mitsubishi Electric tervezte.

[ZDNet] A Microsoft hétfői bejelentése szerint a Windows CE operációs rendszer speciális változatával, a "Windows CE for Automotive" OS 3.5-ös verziójával találkozhatunk nemsokára a Volvo egyes személygépkocsijaiban. A Volvo S60, S80 és Cross Country modelljeiben a navigációs rendszer alapkövét alkotja majd a Microsoft operációs rendszere. A navigációs rendszer egyéb elemeit a Mitsubishi Electric tervezte.

A gépkocsi vezetője nemcsak billentyűzeten keresztül értetheti meg magát a rendszerrel, hanem a Windows CE jóvoltából hangfelismerő alkalmazáson keresztül is adhat utasításokat a navigációs szoftvernek. Az új rendszerrel felszerelt személygépkocsikat hamarosan meg is lehet vásárolni.

A Microsoft nyilatkozata szerint további szerződéseket kötött az Accenture-rel és a BMWvel is, ezek tartalma egyelőre ismeretlen.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.