Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 24. 12:38

Júniustól már Kínában készülnek a GameCube konzolok

A Nintendo vezetői megerősítették, hogy a cég hamarosan valóban megkezdi a GameCube konzolok kínai gyártását.

A Nintendo vezetői megerősítették, hogy a cég hamarosan valóban megkezdi a GameCube konzolok kínai gyártását.

A világ második legnagyobb konzolgyártója júniustól már Kínában is gyártat GameCube konzolokat. Jelenleg a készülékek Japánban készülnek, a gyártás kínai beindításától az előállítási költségek csökkenését és a termelési volumen látványos növekedését várják. A GameCube gyártása egyelőre veszteséges, azonban nem lehet tudni, mennyit veszít rajtuk a Nintendo.

A GameCube konzolból jelenleg havota mintegy 600 ezer darabot készít a japán cég, azonban miután beindul a kínai gyártás, havi 1,35 millió GameCube állítható elő. A Nintendo arra számít, hogy a 2003 márciusáig, a pénzügyi év végéig összesen 14 millió GameCube konzolt szállít le a kereskedőknek.

A vállalat vezetői arra számítanak, hogy az év második felében megjelenő, és óriási sikernek ígérkező Mario és Zelda játékok megjelenése jelentősen megdobja majd az eladásokat.

A Sony szintén Kínába telepítené a PlayStation 2 gyártását, annak ellenére, hogy a gyártástechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően tavaly óta már nem veszteséges a konzolok előállítása.

A Nintendo GameCube május 3-tól lesz kapható Európában, a készülék listaára 199 euró lesz. A konzol szeptember 14. óta kapható Japánban és november 18-án jelent meg az Egyesült Államokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról