Szerző: roberto

2002. április 24. 09:20

Az első arab nyelvű Linux -- egyenesen Koreából

[Hancom Linux] A nyugat-európai és észak-amerikai világban jobbára csak a Hancom Office irodai programcsomagról ismert dél-koreai Hancom Linux ma jelentette be a világ első kereskedelmi forgalomban kapható arab nyelvű Linux-disztribúcióját. A Hancom Linux Deluxe Arabic Edition két fő komponensből áll, maga az operációs rendszer a Hancom Linux OS arab kiadása, ez többek közt a KDE 3 grafikus munkakörnyezetet is tartalmazza. A irodai teendők elvégzését a Hancom Office arab igényekhez igazított kiadása segíti, a programcsomag képes kezelni a Microsoft Word, Excel és PowerPoint fájlformátumait is.

Hancom Linux AR[Hancom Linux] A nyugat-európai és észak-amerikai világban jobbára csak a Hancom Office irodai programcsomagról ismert dél-koreai Hancom Linux ma jelentette be a világ első kereskedelmi forgalomban kapható arab nyelvű Linux-disztribúcióját. A Hancom Linux Deluxe Arabic Edition két fő komponensből áll, maga az operációs rendszer a Hancom Linux OS arab kiadása, ez többek közt a KDE 3 grafikus munkakörnyezetet is tartalmazza. A irodai teendők elvégzését a Hancom Office arab igényekhez igazított kiadása segíti, a programcsomag képes kezelni a Microsoft Word, Excel és PowerPoint fájlformátumait is.

Thomas Sanghyun Park, a szöuli cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Microsoft termékek szintén támogatják az arab nyelvet, de számos arab ország politikai vagy pénzügyi okokból tartózkodik az Egyesült Államokban készült szoftverek megvásárlásától, a Hancom ezt az űrt szeretné betölteni az általa kínált olcsó alternatívával.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról