Szerző: roberto

2002. április 23. 20:57

DirectX 8 Linuxra: TransGaming WineX 2.0

[TransGaming] Az elmúlt héten a kanadai TransGaming Technologies bejelentette WineX technológiájának második verzióját. A TransGaming célja a teljes Microsoft DirectX API megvalósítása a Win32 API szabad forráskódú inkarnációjára, a WINE-ra alapozva. Az alternatív operációs rendszerek DirectX-ellátottságát célul kitűző cég egyébként még februárban bemutatta a WineX DirectX 8-as képességekkel rendelkező változatát, a most kiadott WineX 2.0 pedig már a legfrissebb játékok futtatására is képes Linuxon. A szoftver jelenleg több mint 80 DirectX-es játékot támogat.

TransGaming[TransGaming] Az elmúlt héten a kanadai TransGaming Technologies bejelentette WineX technológiájának második verzióját. A TransGaming célja a teljes Microsoft DirectX API megvalósítása a Win32 API szabad forráskódú inkarnációjára, a WINE-ra alapozva. Az alternatív operációs rendszerek DirectX-ellátottságát célul kitűző cég egyébként még februárban bemutatta a WineX DirectX 8-as képességekkel rendelkező változatát, a most kiadott WineX 2.0 pedig már a legfrissebb játékok futtatására is képes Linuxon. A szoftver jelenleg több mint 80 DirectX-es játékot támogat.

Gavriel State, a cég vezetője és pénzügyi igazgatója elmondta, hogy ez egy igazi áttörés számukra, és rámutatott arra is, hogy egyetlen más cég sem képes ilyen jellegű kompatibilitást biztosítani. State neve nem ismeretlen a keresztplatformos technológiákkal foglalkozók világában, ő volt a Corel linuxos irodai szoftvereihez (WordPerfect Office 2000 for Linux, CorelDRAW for Linux) használt WINE-változat fejlesztésének egyik kulcsfigurája.

A TransGaming WineX szoftveréhez előfizetéssel lehet hozzájutni, a cég minimum három hónapos előfizetés mellett havi 5 dollárért nyújt szolgáltatásokat, többek közt a WineX 2.0-letöltési lehetőséget ügyfeleinek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.