Szerző: roberto

2002. április 23. 20:57

DirectX 8 Linuxra: TransGaming WineX 2.0

[TransGaming] Az elmúlt héten a kanadai TransGaming Technologies bejelentette WineX technológiájának második verzióját. A TransGaming célja a teljes Microsoft DirectX API megvalósítása a Win32 API szabad forráskódú inkarnációjára, a WINE-ra alapozva. Az alternatív operációs rendszerek DirectX-ellátottságát célul kitűző cég egyébként még februárban bemutatta a WineX DirectX 8-as képességekkel rendelkező változatát, a most kiadott WineX 2.0 pedig már a legfrissebb játékok futtatására is képes Linuxon. A szoftver jelenleg több mint 80 DirectX-es játékot támogat.

TransGaming[TransGaming] Az elmúlt héten a kanadai TransGaming Technologies bejelentette WineX technológiájának második verzióját. A TransGaming célja a teljes Microsoft DirectX API megvalósítása a Win32 API szabad forráskódú inkarnációjára, a WINE-ra alapozva. Az alternatív operációs rendszerek DirectX-ellátottságát célul kitűző cég egyébként még februárban bemutatta a WineX DirectX 8-as képességekkel rendelkező változatát, a most kiadott WineX 2.0 pedig már a legfrissebb játékok futtatására is képes Linuxon. A szoftver jelenleg több mint 80 DirectX-es játékot támogat.

Gavriel State, a cég vezetője és pénzügyi igazgatója elmondta, hogy ez egy igazi áttörés számukra, és rámutatott arra is, hogy egyetlen más cég sem képes ilyen jellegű kompatibilitást biztosítani. State neve nem ismeretlen a keresztplatformos technológiákkal foglalkozók világában, ő volt a Corel linuxos irodai szoftvereihez (WordPerfect Office 2000 for Linux, CorelDRAW for Linux) használt WINE-változat fejlesztésének egyik kulcsfigurája.

A TransGaming WineX szoftveréhez előfizetéssel lehet hozzájutni, a cég minimum három hónapos előfizetés mellett havi 5 dollárért nyújt szolgáltatásokat, többek közt a WineX 2.0-letöltési lehetőséget ügyfeleinek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról