:

Szerző: roberto

2002. április 23. 10:33

Boltokban a dobozos Mandrake Linux 8.2

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft tegnap jelentette be, hogy a népszerű Mandrake Linux március közepe óta letölthető 8.2-es verziójának már a dobozos változatai is elérhetőek. A kereskedelmi fogalomban kapható változatok mindegyike több szoftvert tartalmaz az ingyenesen letölthető rendszernél, a Mandrake Linux 8.2 PowerPack és ProSuite például -- a disztribúciók közül elsőként -- tartalmazza a Sun StarOffice irodai programcsomag hatos verzióját is. A nagyobb telepítésekhez, szerverekhez összeállított ProSuite ára 149 dollár, a doboz többek közt 8 darab telepítő CD-t és egy telepítő DVD-t is tartalmaz; a termék életciklusa alatt a vásárlók további két CD-t kapnak majd frissítésekkel. A munkaállomásokhoz szánt PowerPack ára 69 dollár, a dobozban lévő 7 CD-n több mint 2500 linuxos program van, amelyek a különleges igényeket is kielégítik. A Standard Edition 39 dollárba kerül, a dobozban lévő 3 CD-n a mindennapi munka összes kelléke megtalálható, és még ebben a verzióban is többféle irodai szoftvercsomag közül választhat a felhasználó (pl. KOffice 1.1.1 vagy OpenOffice 641c).

MandrakeSoft[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft tegnap jelentette be, hogy a népszerű Mandrake Linux március közepe óta letölthető 8.2-es verziójának már a dobozos változatai is elérhetőek. A kereskedelmi fogalomban kapható változatok mindegyike több szoftvert tartalmaz az ingyenesen letölthető rendszernél, a Mandrake Linux 8.2 PowerPack és ProSuite például -- a disztribúciók közül elsőként -- tartalmazza a Sun StarOffice irodai programcsomag hatos verzióját is. A nagyobb telepítésekhez, szerverekhez összeállított ProSuite ára 149 dollár, a doboz többek közt 8 darab telepítő CD-t és egy telepítő DVD-t is tartalmaz; a termék életciklusa alatt a vásárlók további két CD-t kapnak majd frissítésekkel. A munkaállomásokhoz szánt PowerPack ára 69 dollár, a dobozban lévő 7 CD-n több mint 2500 linuxos program van, amelyek a különleges igényeket is kielégítik. A Standard Edition 39 dollárba kerül, a dobozban lévő 3 CD-n a mindennapi munka összes kelléke megtalálható, és még ebben a verzióban is többféle irodai szoftvercsomag közül választhat a felhasználó (pl. KOffice 1.1.1 vagy OpenOffice 641c).

A dobozos verziók bejelentése kapcsán a MandrakeSoft elnök-vezérigazgatója, Jacques Le Marois elmondta, hogy a Mandrake Linux már régóta az egyéni felhasználók kedvence, de a 8.2-es verzió egyben egy új lépés is a vállalati felhasználók felé. Az igazgató szerint a rendszer tulajdonságai és páratlan egyszerűsége Mandrake legújabb operációs rendszerét a kereskedelmi UNIX-ok és a Windows 2000 olcsó és hatékony vetélytársává teszik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.